KAMU ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİ PORTALI KULLANICILARIN HİZMETİNE AÇILDI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan kamu sanayi iş birliğini daha etkin hale getirmeyi hedefleyen Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği Portalı Tanıtım Toplantısı 15 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, müdürler, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan KÜSİP İl Koordinatörü Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, 2015 yılında ilk defa ortaya çıkan kamu-sanayi iş birliği fikrinde bu portalla önemli bir adım atıldığını belirterek akademisyenlerimizin yetenekleri ile sanayinin gücünü bir araya getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

 Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, tek bir portal ile yatırımcıları, Ar-Ge merkezlerini, laboratuvarları, üniversiteleri, sanayi vb. birçok paydaşı bir araya getirildiğini belirtti.

 ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, üniversite-sanayi iş birliğini en iyi uygulayan illerden biri olduğumuzu belirttiği konuşmasında öğrencilerimizin yetişmesi ve sanayinin ihtiyaç duyduğu elemanı bulması açısından bu portalın önemli bir kolaylık sağlayacağını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Üniversiteler toplumun beynidir. İşi planlayıp uygulayan, kontrol eden ana düşünsel kurumlardır. Sanayi ise bir ülkeyi ayağa kaldıran güçtür. Sanayi ve üniversite iş birliğini güçlü bir şekilde sağlarsak Ülkemizin kalkınma hızı da artacaktır. Kurumların birbirini tanıması ve birbirlerinin kabiliyetlerini bilmesi önemli. KÜSİ çalışmaların hocalarımız 130 iş yerini bizzat gezerek neler yapabileceklerini, hangi konularda destek vereceklerini ve teşvik fırsatlarını anlattı. 3+1 ve 7+1 modellerimizi seneye uygulayacağız. Bu portalla üniversiteler artık sanayilere nüfuz ediyor. Üniversitelerin beyin gücünden ve dinamizminden tüm sanayi faydalanacaktır. Yunus Emre’nin dediği gibi "Gelin tanış olalım/İşi kolay kılalım." Kurumlar birbirlerinin yeteneklerini öğreniyor, birbiri ile tanış oluyor. Bu portalda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından KÜSİP Koordinatörleri Recep Uzungil ve Mithat Kaya bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda KÜSİP’in fikrinin ortaya çıkışından ve gelişme süreçlerinden bahsedilerek portalın sanayi, kamu, üniversite, yatırımcı, laboratuvar, AR-GE merkezleri gibi birçok paydaşı bir arya getireceğinden bahsetti.

KÜSİP’in tanıtılmasıyla son bulan sunumun ardından soru cevap kısmına geçildi. Soru cevap bölümünün ardından toplantı son buldu.

Tüm öğrencilerimizin, araştırmacılarımızın ve akademisyenlerimizin  https://kusip.gov.tr/kusip/views/portal                adresinden portalı ziyaret etmelerini tavsiye ediyoruz.

Bu içerik 15.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1000 kez okundu.