KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ (KÜSİ) PLANLAMA VE GELİŞTİRME KURULU’NUN 2016 YILI 2. DÖNEM TOPLANTISI YAPILDI

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde (KÜSİ) paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, sanayimizi rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen ileri teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak amacıyla oluşturulan İl Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu’nun 2016 Yılı 2. Dönem Toplantısı, 22 Kasım 2016 tarihinde Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, İl KÜSİ Temsilcisi ve Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, Trakya Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUTAGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tozkır, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, KOSGEB Edirne İl Müdürü Bedri Döngel, Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Nevzat Taşkın, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Trakya Teknopark Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Barış Kocabıyık, Trakya Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, Edirne Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdurrahman Güven, TSE Edirne İl Temsilcisi Meral Sır, EDSİAD Edirne Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı İsmet Açıkgöz ve üyelerden Turgut Bakır ile Trakya Kalkınma Ajansı Edirne Yatırım Destek Ofisi Uzman Bahar Manav katıldı.

Toplantıda 2016 yılında yapılan çalışmalar, yapılan firma ve STK ziyaretleri sayıları ile ziyaretler esnasında doldurulan “Görüşme ve Değerlendirme Formu” sonucunda ortaya çıkan analizler ile ilgili olarak İl KÜSİ Temsilcisi ve Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem tarafından sunum gerçekleştirildi.     
     
Toplantıda konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir; bölge sanayicisinin Ar-Ge ve İnovasyon’un tanımını bilmediğini, ikili iş birliklerini daha sık hale getirilerek sanayicimize yeni ufuklar açmamız gerektiğini belirterek üniversite öğrencilerine 1.sınıfta Girişimcilik derslerinin verilmesi gerektiğini belirtti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise toplantıda yaptığı konuşmasında Ar-Ge desteklerinden faydalanabilmek için daha fazla çalışmak gerektiğini vurgulayarak Teknopark’ın yeni yerinin yapımına yakında başlanacağını belirtti.

Toplantıda kurul üyeleri de konuyla ilgili fikir ve düşüncelerini dile getirerek geliştirilebilecek yeni programlar üzerine tekrar değerlendirme yapılmak üzere 3 ay sonra toplantı yapılmasına karar verildi.
Bu içerik 28.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1073 kez okundu.