IV. BALKAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR SPOR OYUNLARI YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz tarafından düzenlenen Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile özel gereksinimli çocuk ve gençlerin toplumla bütünleşmelerini sağlamak ve bu konuda toplumsal duyarlılık ile farkındalık yaratmak amacıyla; Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, Slovenya ve Bosna-Hersek ile Ülkemizden Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul illerinden özel gereksinimli çocukların katılımı ile gerçekleştirilen “IV. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Yürüyüşü” 02 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Yürüyüş Vali Vekili Beyazıt Tanç, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, sporcular, öğrenciler ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi. Rektörümüz yürüyüş öncesinde sporcular ile bir araya gelerek sohbet etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, “Hepimiz aynı takımdayız.” diyerek başladığı konuşmasında bu sene dördüncüsü düzenlenen ve uluslararası boyutu gittikçe güçlenen bu organizasyonda bulunmaktan ötürü mutlu olduğunu ifade etti. “Edirne için gelenekselleşen bu etkinlik için tüm paydaşlarla bir araya geldik. Engellilerimize sahip çıkıyor, onların sorunlarını dile getiriyoruz ve kamuoyunun desteğini istiyoruz. Yarın yarışmalar düzenlenecek ve eminim hepsi birinci olacak.” diyerek emeği geçen herkese ve tüm paydaşlara teşekkür etti.

Ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç bir konuşma gerçekleştirdi. 

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Edirne Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, Saraçlar Caddesinde son buldu. Ardından öğrencilerin gösterileri gerçekleştirildi. “Hepimiz Aynı Takımdayız” sloganı ile düzenlenen IV. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları 02-04 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenecek etkinlikler ile devam edecektir. 
Bu içerik 02.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1201 kez okundu.