İLAHİYAT FAKÜLTESİNİN AÇILIŞ DERSİ

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından “Medeniyetin Tezahürü Olarak Sanat” konulu açılış dersi 17 Ekim 2017 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe açılış dersini veren Sebahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Koç’un yanı sıra Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Altaytaş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurullah Koltaş’ın kısa takdiminden sonra konuşan Prof. Dr. Turan Koç “Siz değerli öğrencilerle Edirne’de bir arada bulunmaktan dolayı mutluyum. Şu an serhat şehri olsa da tarih bilincimiz Edirne’yi medeniyetimizin merkezlerinden biri olarak kabul ediyor. Yunanların bir atasözü vardır. ‘Kirpi bir şeyi, tilki her şeyi bilir.’ Dünya üniversiteleri tilki yetiştirmeyi hedefliyor. Çünkü dünya kirpilerin yaşam alanı için çok büyük. Biz de tilki mantığıyla yetişip birden çok alanda bilgi sahibi olmalıyız. Yaşantımızda tüm işleri samimiyetle yapmalıyız. Günümüzde yaşanılan buhranlı dönem geçmişte de yaşanmıştı. O yıllarda Gazali yeni bir bakış açısıyla olaylara yaklaştı. Günümüzde bu sorunlara ilk olarak Muhammed İkbal farklı bir bakış açısı getirmeye çalıştı. Maalesef yaşanılan sorunlara verdiğimiz cevaplar mahallilikten sıyrılıp evrenselliğe ulaşamıyor. Bu sorunlara karşılık medeniyetimizi tekrar güçlü günlerine döndürerek cevap verebiliriz. Bizim medeniyetimizin üç sac ayağı var: Varlık tasavvuru, Bilgi anlayışı, Değer telakkisi. Geçmişte bu üç ayağa dayanan medeniyetimizin mirasını iyi yorumlayıp kendi yorumlarımız ile kaynaştırıp yeniden değerlendirmemiz ve modern zamana uyarlamamız lazım.” dedi.

Ders, Prof. Dr. Turan Koç’un Şeyh Galip’in terciibendini okumasıyla son buldu.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..