İÇİMİZDEKİ GİRİŞİMCİLER

Trakya Üniversitesi Girişimcilik Topluluğunun düzenlemiş olduğu “İçimizdeki Girişimciler” etkinliği 05 Aralık 2016 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Doç. Dr. Ahmet Atakişi moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Doç. Dr. Ahmet Atakişi, Start-Up, Let’s Up gibi girişimcilik noktasında yapılan işlerden ve verilen eğitimlerden bahsederek öğrencilerden bu eğitimlere katılmasını tavsiye etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu günümüzde İnovasyonun önemini vurgulayarak rekabetçi dünyanın gerekliliklerini vurgulayan bir konuşma yaptı. Rektörümüz gelişen dünya şartlarında kişilerin ve kurumların büyüklüklerine bakarak değil, yaratıcı fikirleri ile öne geçebildiklerini ifade etti. 

Ülkemizin girişimcilik ve insan kaynağı bakımından şanslı ve ileri bir ülke olduğunu vurgulayan Rektörümüz, “Üniversite olarak 46.000’i aşkın, ülke olarak 7 milyon öğrencimiz var ve nüfusumuz Avrupa’ya göre oldukça genç.  Ülke olarak en büyük gücümüz zeki ve iyi yetişmiş gençler. Bu gücü harekete geçirmemiz lazım. Girişimciliği içimizden örneklerle öğretebilirsek hedefe ulaşabiliriz. Başarı, işinizi doğru yapmakla alakalı. Önce ilgilendiğiniz konu ile alakalı bilginiz olması lazım. Bilginin sınırlarını zorlayın. Bilginin sınırlarında biraz gezinirseniz kafanızda bir fikir oluşacaktır. Girişimcilik ile alakalı toplantılara katılın. TTO, Tim TEB Girişim Evi, Start-Up’ları araştırın. Ders programlarına Girişimcilik derslerini de ekleyeceğiz. Bu sayede mezun olduğunuzda elinizde Girişimcilik Sertifikası da olacak. Bu ülke için çalışacaksınız. Sizlere güveniyoruz.” diyerek Girişimcilik Topluluğuna teşekkür etti.

Girişimcilik Topluluğu Eş Başkanı Ramazan Cihanoğlu da amaçlarının girişimcilik ve inovasyonu tanıtmak olduklarını belirterek etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

Girişimcilik Topluluğunun tanıtım sunumunun izlenmesinin ardından Doç. Dr. Ahmet Atakişi’nin moderatörlüğünde İndisera Ortak Kurucusu Ertaç Paprat, Kontröllü Bir Şekilde Isıtma Sağlayan Akıllı Giysi Bitirme Projesi Sahibi Hatice Nur Doğru ve COO-Ontrava’da Ortak Kurucu Fatih Özdemir İnovasyon ve Girişimcilik konusunda bir konuşma gerçekleştirdi. 
Bu içerik 05.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1557 kez okundu.