“HÜRKUŞ” KARAAĞAÇ YERLEŞKEMİZDEN HAVALANIYOR

Türkiye'de havacılığın öncü ismi Vecihi Hürkuş’un sıra dışı yaşam öyküsünü konu alan “Hürkuş” adlı sinema filminin bazı sahnelerinin çekimi Üniversitemiz Karaağaç Yerleşkesinde yapıldı.

Yapımcılığını Eğrikapı Prodüksiyon’un üstlendiği, yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı ve başrollerini Hilmi Cem İntepe ile Gizem Karaca’nın paylaştığı  filmin 3-7 Ağustos 2017 tarihlerindeki çekimleri Mimar Kemalettin tarafından inşa edilen Edirne’nin simgelerinden olan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yer aldığı tarihi Tren Garı binasında gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu 05 Ağustos 2017 tarihinde sete bir ziyaret gerçekleştirerek set ekibiyle sohbet etti. Rektörümüz, Vecihi Hürkuş’un Türk havacılık tarihine damga vuran bir kahraman olduğunu ifade etti. Vecihi Hürkuş’un Türkiye’nin ilk yerli uçağı yaptığını belirterek hem pilot hem de mühendis olduğunu vurguladı. Rektörümüz ayrıca Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşına katılan bu büyük kahramanın az bilinen hayat hikayesinin bu filmle herkese tanıtılacak olmasından ve milli kahramanımızı anlatan bu muhteşem filme sponsor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektörümüz bu filmle hem Edirne’nin hem de Trakya Üniversitesinin tanınırlığının artacağını belirterek doğal bir film platosunu andıran, Osmanlı’nın son dönemini en saf haliyle temsil eden Güzel Sanatlar Fakültemizin yer aldığı Karaağaç Tren Garı, Mimarlık Fakültemizin yer aldığı Harbiye Kışlası ve Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun yer aldığı Süvari Kışlası tarihi binaları ile yapılacak başka film projelerini de beklediklerini ifade etti.
Bu içerik 07.08.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1134 kez okundu.