HEMŞİRELİK, EBELİK VE ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ HAFTASI KUTLAMASI

Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hemşirelik, Ebelik ve Acil Tıp Teknisyenliği haftası etkinliği 13 Mayıs 2016 tarihinde Devlet Konservatuvarı Sanat ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Öğretim Görevlisi Saadet Elmas, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte konuşan Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Öğretim Görevlisi Saadet Elmas, hemşirelerin günümüzdeki sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunarak tüm sağlık personelinin Hemşireler Haftasını kutladı.

Etkinlikte konuşan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran yoğun çalışma temposunda hemşirelerimizin gayretle ve fedakarca çalıştıklarını vurgulayarak tüm hemşirelerimize teşekkür etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin yaptığı konuşmasında “Hemşirelik, Ebelik ve Acil Tıp Teknisyenliği güç çalışma şartlarında özveriyle, hoş görüyle ve sabırla çalışma gerektiren mesleklerdir. Bu mesleklerin temelinde insan sevgisi, insan saygısı yatıyor. Bu meslek grubundaki arkadaşlarımız din, dil, ırk, zengin, fakir ayrımı gözetmeksizin kişileri ailesine ve topluma kazandırmak için çalışıyor.  Hemşire, Ebe ve Acil Tıp Teknisyenleri sağlık alanında yardımcı personel değil aksine bizzat aşamaların hepsinde var olan sağlık personelidir.” dedi. Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin konuşmasının sonunda tüm sağlık çalışanlarının hak ettiği değeri bulmaları dileğinde bulunarak Hemşire, Ebe ve Acil Tıp Teknisyenlerinin haftasını kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hemşireleri tarafından hazırlanan “Biri Bize Kulak Versin” adlı tiyatro oyunu sergilendi.
Bu içerik 13.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1345 kez okundu.