HAVACILIK SANAYİSİNDE YERLİ ÜRETİM

Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Uçak Teknolojisi Programı öncülüğünde kurulan ve Üniversite genelinde faaliyet gösteren Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğunun davetlisi olarak THY Teknik AŞ Genel Müdür Başdanışmanı Halil Tokel 30 Ekim 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde Havacılık Sanayisinde Yerli Üretim adlı bir konferans verdi.

Uçak Teknolojisi Programı öğrencisi ve Topluluk Başkanı Şefik Teker, Topluluk olarak kuruldukları günden itibaren yapılan faaliyetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Topluluğun Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Mukadder İğdi Şen, Uçak Teknolojisi Programı, Topluluğun kuruluş amaçları ve havacılık sektöründeki gelişmelerle ilgili bir konuşma yaptı.

Halil Tokel, THY Teknik AŞ’nin kuruluş amacı ve yapılan çalışmaların yanı sıra dünya genelinde öncü oldukları alanlarda ve havacılıkta yerli üretime neden geçilmesi gerektiği, bu alandaki faaliyetler hakkında bilgiler vererek öğrencilerimize sektörle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Konferansa katılan üç öğrenciye çekilişle hediye verilmesi ve Halil Tokel’e Teşekkür Belgesi verilmesi ile etkinlik son buldu.

Konferans sonrasında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin Şahin, misafirlerimiz ve Topluluk üyesi öğrencilerimiz ile birlikte makamında ziyaret edildi.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..