HASTANEMİZDE AMELİYATSIZ AORT KAPAĞI DEĞİŞİMİ

Bölgemizde daha iyi hizmet vermek için çalışmalarına süratle devam eden Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda yoğun şekilde girişimsel işlemler yapılmaktadır.

Daha önce iki kez yapılan ameliyatsız aort kapağı değiştirme işlemi bu kez de ciddi aort kapak darlığı bulunan 82 ve 84 yaşlarındaki iki hastada başarılı bir şekilde uygulandı.

İşlem, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Aksoy başkanlığında ve misafir öğretim üyesi Prof. Dr. Daimi Kaya’nın refakatinde, Anesteziyoloji ve Reanimasyon ile Kalp ve Damar Cerrahisi bölümleri ile birlikte gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Yüksel Aksoy, uygulanan işlemin kardiyoloji, kalp damar cerrahisi ve anestezi ekibinden oluşan zor, komplike ve kolektif bir işlem olduğunu belirterek hastanın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Aksoy, bölge halkına bu tip işlemlerin devam edeceği haberini verdi.
Bu içerik 09.02.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1970 kez okundu.