“HASKOVO VE EDİRNE – KÜLTÜREL VE TARİHİ DESTİNASYONLAR” PROJESİ

Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında 21 Mart 2017 tarihinde imzalanan РД02-29-67/20.03.2017 sözleşme numaralı, CB005.1.23.044 proje numaralı "Haskovo ve Edirne – Kültürel ve Tarihi Destinasyonlar" isimli projede Türkiye – Bulgaristan arasında bölgesel anlamda turistik ve tarihi envanterin çıkarılarak, sanal ortama aktarılması suretiyle ikili işbirliğinin arttırılması hedeflenmektedir.
Projenin ilk toplantısı 15 Mayıs 2017 tarihinde Bulgaristan-Haskovo’da gerçekleştirildi. Toplantı proje lider partneri olan Haskovo Kütüphanesi toplantısı salonunda Bulgaristan ve Türkiye heyetinin katılımı ile tamamlandı. Toplantıya Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Emel Gönenç Güler ile Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinden Uzm. Burcu Ören Özer ve Uzm. Serdar Özer katılım sağladı. Toplantı gündeminde projenin faaliyetleri ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak etkinlikler üzerinde planlar yapıldı.  Projede Edirne ve Haskovo bölgelerinin turistik, kültürel ve tarihi envanteri çıkarılarak dijital ortama aktarılacak, ayrıca Türkçe, İngilizce ve Bulgarca dillerinde yemek kitabı dijital teknoloji ile oluşturulacak, böylelikle kültürel mirasa ulaşımın geliştirilmesi ve kültürlerarası diyaloğu güçlendirilmesi sağlanacaktır. Proje 15 ay süre ile devam edecektir.

15 Mayıs 2017 tarihinde Haskovo’da gerçekleştirilen ilk proje ekibi toplantısında proje faaliyet tablosu ve etkinlikleri planlandı ve iş tanımlarına göre proje ekibinin görevleri hakkında mutabakat sağlandı. Güncellenmiş proje iş çizelgesi ve proje uygulama planı gözden geçirildi.

NOBEL ADAYI PROF. DR. TURHAN NEJAT VEZİROĞLU’NDAN ÜNİVERSİTEMİZ ÇALIŞMALARINA DESTEK

Türkiye’nin son yıllarda yetiştirdiği dünya çapındaki isimlerden biri, Hidrojen Enerjisi konusunda dünyanın bir numaralı otoritesi ve bilimsel çalışmaları sebebiyle 2000 yılında Nobel’e aday gösterilen Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu ve eşi Dr. Ayfer Veziroğlu ile Trakya Üniversitesi’nde temiz enerji teknolojileri ve sürdürülebilirlik çalışmalarının bölgesel bazda geliştirilmesi konularını k..

BAŞPEHLİVAN TRAKYA ÜNİVERSİTELİ OLDU

Başpehlivanlar İsmail Balaban ve Turan Balaban 15 Ağustos 2017 tarihinde Üniversitemiz Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programına başvuru yaptı.Başpehlivanlar başvurunun ardından Rektörümüzü makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Tuna, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Yavuz Sönmez b..

RATİP KAZANCIGİL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Edirne’nin büyük değeri, bilim insanı Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil hayata gözlerini yumdu. Edirne protokolü ve oldukça büyük bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşen cenaze töreni öncesinde Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde bir anma töreni gerçekleştirildi.Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Rektörümüz Prof. Dr..

REKTÖRÜMÜZDEN İLK KAYIT

2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci kayıtları 14 Ağustos 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Uzm. Ahmet Sezgin, Genel Sekreter Yardımcısı V. Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı kayıt Merkezini ziyaret etti.  İlk Kayıt Rektörümüzden Rektörümüz Prof. Dr. Erha..

KÜLTÜR MİRASI ATÖLYESİ BİR OSMANLI KENTİ: EDİRNE

Not: Katılmak isteyenlerin 15 Ağustos 2017 tarihine kadar özgeçmiş ve portfolyolarını atölye.kultur@gmail.com adresine göndermeleri ve başvuru formunun https://goo.gl/forms/UGdceholKKjXOh1V2 linkinden doldurulması gerekmektedir. Katılımcı listesi 17 Ağustos'ta fb.me/atolye.kultur adresinden duyurulacaktır.

ORYANTASYON

Düzenleyen Birim: Uzunköprü Uygulamalı Bilimler YüksekokuluTarih: 27 Eylül 2017Saat: 10.30