“HASKOVO VE EDİRNE – KÜLTÜREL VE TARİHİ DESTİNASYONLAR” PROJESİ

Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında 21 Mart 2017 tarihinde imzalanan РД02-29-67/20.03.2017 sözleşme numaralı, CB005.1.23.044 proje numaralı "Haskovo ve Edirne – Kültürel ve Tarihi Destinasyonlar" isimli projede Türkiye – Bulgaristan arasında bölgesel anlamda turistik ve tarihi envanterin çıkarılarak, sanal ortama aktarılması suretiyle ikili işbirliğinin arttırılması hedeflenmektedir.
Projenin ilk toplantısı 15 Mayıs 2017 tarihinde Bulgaristan-Haskovo’da gerçekleştirildi. Toplantı proje lider partneri olan Haskovo Kütüphanesi toplantısı salonunda Bulgaristan ve Türkiye heyetinin katılımı ile tamamlandı. Toplantıya Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Emel Gönenç Güler ile Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinden Uzm. Burcu Ören Özer ve Uzm. Serdar Özer katılım sağladı. Toplantı gündeminde projenin faaliyetleri ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak etkinlikler üzerinde planlar yapıldı.  Projede Edirne ve Haskovo bölgelerinin turistik, kültürel ve tarihi envanteri çıkarılarak dijital ortama aktarılacak, ayrıca Türkçe, İngilizce ve Bulgarca dillerinde yemek kitabı dijital teknoloji ile oluşturulacak, böylelikle kültürel mirasa ulaşımın geliştirilmesi ve kültürlerarası diyaloğu güçlendirilmesi sağlanacaktır. Proje 15 ay süre ile devam edecektir.

15 Mayıs 2017 tarihinde Haskovo’da gerçekleştirilen ilk proje ekibi toplantısında proje faaliyet tablosu ve etkinlikleri planlandı ve iş tanımlarına göre proje ekibinin görevleri hakkında mutabakat sağlandı. Güncellenmiş proje iş çizelgesi ve proje uygulama planı gözden geçirildi.

YENİ KEŞAN YUSUF ÇAPRAZ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU ORYANTASYON PROGRAMI

Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine 20 Eylül 2017 tarihinde Yüksekokul Konferans Salonu’nda Oryantasyon Programı gerçekleştirildi.   Birinci sınıf öğrencilerinin yanı sıra Yüksekokul öğretim elemanları ve basın mensuplarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf &..

PROF. DR. GÜLBİN ÜNSAL’DAN ZİYARET

Üniversitemiz Tıp Fakültesi'nden emekliye ayrılan Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülbin Ünsal, 10 Ekim 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Eki
ALMANCA ÖĞRETMENLERİ GÜNÜ

Düzenleyen Birim: Yabancı Diller YüksekokuluYer: Balkan Kongre MerkeziTarih: 21 Ekim 2017Son Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2017Duyuru metni için tıklayınız.