“HASKOVO VE EDİRNE – KÜLTÜREL VE TARİHİ DESTİNASYONLAR” PROJESİ

Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında 21 Mart 2017 tarihinde imzalanan РД02-29-67/20.03.2017 sözleşme numaralı, CB005.1.23.044 proje numaralı "Haskovo ve Edirne – Kültürel ve Tarihi Destinasyonlar" isimli projede Türkiye – Bulgaristan arasında bölgesel anlamda turistik ve tarihi envanterin çıkarılarak, sanal ortama aktarılması suretiyle ikili işbirliğinin arttırılması hedeflenmektedir.
Projenin ilk toplantısı 15 Mayıs 2017 tarihinde Bulgaristan-Haskovo’da gerçekleştirildi. Toplantı proje lider partneri olan Haskovo Kütüphanesi toplantısı salonunda Bulgaristan ve Türkiye heyetinin katılımı ile tamamlandı. Toplantıya Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Emel Gönenç Güler ile Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezinden Uzm. Burcu Ören Özer ve Uzm. Serdar Özer katılım sağladı. Toplantı gündeminde projenin faaliyetleri ve önümüzdeki dönemlerde yapılacak etkinlikler üzerinde planlar yapıldı.  Projede Edirne ve Haskovo bölgelerinin turistik, kültürel ve tarihi envanteri çıkarılarak dijital ortama aktarılacak, ayrıca Türkçe, İngilizce ve Bulgarca dillerinde yemek kitabı dijital teknoloji ile oluşturulacak, böylelikle kültürel mirasa ulaşımın geliştirilmesi ve kültürlerarası diyaloğu güçlendirilmesi sağlanacaktır. Proje 15 ay süre ile devam edecektir.

15 Mayıs 2017 tarihinde Haskovo’da gerçekleştirilen ilk proje ekibi toplantısında proje faaliyet tablosu ve etkinlikleri planlandı ve iş tanımlarına göre proje ekibinin görevleri hakkında mutabakat sağlandı. Güncellenmiş proje iş çizelgesi ve proje uygulama planı gözden geçirildi.

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..