HASKOVO (HASKÖY) GAZETECİ HEYETİNİN ZİYARETİ

T.C. Başbakanlık Basın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Edirne İl Müdürü Uğur Ülgen ve Haskovo Gazeteciler Heyeti 03 Ekim 2017 tarihinde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gazeecilerin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek “Haskovo ile komşuyuz. Kültürel tarihsel birlikteliğimiz var. Bu nedenle gazetecilerin bizleri tanıtacak olmaları cok önemli.” diyerek Üniversitemizle ilgili heyete bilgiler verdi. Rektörümüz “Üniversitemizin en eski birimi olan Tıp Fakültemiz teknolojik olarak oldukça gelişmiş. Türkiye’de sadece 4 adet olan radyoterapi ünitesinden biri bizde. Elektron mikroskobumuz mevcut. Her türlü ameliyatı yapabilecek durumdayız. Hastane yenileme çalısmalarımız devam ediyor. Mühendislik Fakültemiz de oldukça güçlü. Üniversitemizdeki yaklaşık 3000 yabancı uyruklu öğrenciden 2500’ü Balkan ülkelerinden ve bunun sayısını arttırarak uluslararası üniversite olmak istiyoruz.” dedi. 11 Balkan ülkesinden 61 üniversitenin üyesi olduğu Balkan Üniversiteler Birliği’nin kalıcı sekreteri olduğumuzu, bu seneki toplantının Sofya’da yapıldığını, bundan sonraki toplantıların Tetova, Selanik ve Bükreş’te yapılacağını sözlerine ilave eden Rektörümüz “Üniversiteleri biraraya getirerek ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Erasmus ve Mevlana değişim programları kapsamında hem lisans hem de yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ve hocalara hizmet veriyoruz. Bu anlamda düşük harç ve yurt imkanları sağlayarak bilimsel, akademik, kültürel ve sosyal anlamda komşuluk ilişkilerini geliştirmeyi, varolan imkanları paylaşmayı amaçlıyoruz. Fen Fakültemiz uluslararası akredite oldu, Tıp Fakültemiz olmak üzere diğer fakülteler içinde çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, "Balkanlar ile eskiye dayalı güçlü bağlara sahibiz. Tüm ülke bayraklarını Rektörlük binamız önünde görebiliyorsunuz. Öğrenciler kendilerini burada kendi evlerinde gibi hissetsin istiyor, bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Kazandığımız  birikimi üniversiteler adına geliştirmek istiyor, bu nedenle de desteğinize ihtiyaç duyuyoruz." diyerek gazetecilerin ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Toplantıda Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Kasım ayında Plovdiv ile ortak çalışmamız sonucu gercekleştirilecek olan Bulgar-Türk Gecesi hakkında bilgi verdi. Bulgaristan’dan göçerek Edirne’ye yerleşen çok vatandaşımız var. Bu nedenle biz Bulgaristan’ı yabancı olarak görmüyoruz. Kullandığımız birçok ortak kelime var." dedi.

Haskovo Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nikolay Mulishev Grudev üniversite koşulları ve özellikle hastaneyle ilgili edindiği bilgilerden çok etkilendiğini söyledi. "Sahip olduğunuz üniversitenin kente katkısı cok büyük. Bu bilim ve özgürlüğün ruhu anlamına geliyor." diyerek sıcak karşılamadan dolayı da memnuniyetini ifade etti.

Haskovo Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Departmanı’ndan Nedyalka Kostova Dimitrova aramızdaki mesafenin yakınlığı ve hastanenin sahip olduğu donanımın etkisiyle bizleri tercih ettiklerini söyleyerek Haskovo Valisi’nin de selamını iletti.

Bulgaristan Başkonsolosluğu’ndan Andon Andonov karşılıklı ilişkilerin güçlü şekilde devamı için çalışmaya devam ederek Rektörümüzü Bulgaristan’a beklediklerini de ekledi.
Bu içerik 10.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 722 kez okundu.