GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 - 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİ

Güzel Sanatlar Fakültesi 2015 -2016 Eğitim Öğretim yılı Mezuniyet Töreni 02 Haziran 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Zaim, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Üniversitemiz tanıtım sunumu ve ardından “Sokakta Hayat Var” multivizyon gösterisi izlendi.

Törende mezun öğrenciler adına Fakülte birincisi Sevda Çelebi bir konuşma gerçekleştirdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu gerçekleştirdiği konuşmasında mezun ettikleri öğrencileri sanatın ışığı ile yoğurduklarını söyledi. Sanatçının sahip olması gereken değerlerden bahseden Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu sanatçıların insan haklarına duyarlı bireyler olması gerektiğini söyleyerek öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük konuşmasında bilim, sanat ve kültürün Üniversitemizin payandası olduğunu ve Güzel Sanatlar Fakültemizin de bu anlamda gururumuz olduğunu belirtti. Rektörümüz mezun öğrencilere seslenerek, uzun süren çalışmalarının artık sonuna geldiklerini ve bugün emeklerinin meyvelerini aldıklarını söyledi. Öğrencilere Edirne’yi asla unutmamalarını söyleyen Rektörümüz öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik etti.

Konuşmaların sonunda dönem birincisi Sevda Çelebi Mezuniyet kütüğüne plaket çaktı ve ardından derece ile mezun olan öğrencilerimiz başta olmak üzere Rektörümüz, protokol ve hocalarımız tarafından öğrencilerimize mezuniyet belgeleri verildi.

Meslek yemininin okunmasının ardından öğrencilerimiz keplerini atarak mezun oldular.

Törenin ardından Resim Bölümü 2015-2016 yılı mezun öğrencileri tarafından gerçekleştirilen “Mezuniyet Sergisi”ni gezildi.

Bu içerik 02.06.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1921 kez okundu.