GURMELER OSMANLI MUTFAĞI’NA HAYRAN KALDI

Dünyanın en eski ve en saygın Uluslararası Gastronomi Birliği “Chaine Des Rotisseurs” Amerika Birleşik Devletleri temsilciliğinin düzenlediği 65 kişilik gurme ekibi saray mutfağından gelen yöresel lezzetlerin tadına baktı.

Dönertaş Davet Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Kültür Müdürü Ahmet Hacıoğlu, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz, Mutfak Kültürü  Araştırmacısı Müşerref Gizerler, yabancı konuklar ve misafirler katıldı.

Ziyaret kapsamında Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni gezen gurme ekibi akşam yemeğinde saray mutfağından gelen yöresel lezzetlerin tadına baktı. Osmanlı Saray Mutfağı’na hayran kalan gurme ekibi Edirne’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Ayrıca Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ulviye Gür’ün önderliğinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri de hazırladıkları yöresel yemeklerle etkinliğe katkı sağladılar.

Etkinlikte “Conferie De La Chaine Des Rotisseurs” Gezi Topluluğu Başkanı Michael J. Martello Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’e Katılım Sertifikası; Rotisörler Zinciri Derneği Türkiye Başkanı Mohamed Hammam da misafirperverlik ve sıcak karşılama anısına teşekkür plaketi taktim etti.
Bu içerik 18.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1405 kez okundu.