GİYİM ÜRETİM ATÖLYESİ’NİN AÇILIŞI

Üniversitemiz Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü bünyesinde kurulan Giyim Üretim Atölyesi’nin açılışı 01 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, akademisyenler, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdurrahman Güven, Modavizyon ve Merdan Tekstil temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin İnce, katkı değeri yüksek ürünler üretecek nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla bu sene 30 öğrenci ile eğitime başladıklarını belirterek öğrencilerin bu atölyede kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklarını dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük konuşmasında “Sanayimizin ihtiyaç duyduğu ara elemanı yetiştirmek için köklü tekstil bölümümüzün yanı sıra 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Edirnemizde gelişen giyim sanayisine paralel Giyim bölümüne de öğrenci aldık. TÜBAP kapsamında 200.000 liralık iki ayaklı projenin ilk ayağını Giyim Üretim Atölyesi, ikinci ayağını da Tekstil Boya Atölyesi oluşturmaktadır. Bugün burada projenin ilk ayağı olan Giyim Üretim Atölyesi’nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu atölye ile Üniversite Sanayi iş birliğinin güzel bir örneğini sergilemekteyiz. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. Rektörümüz sanayicilerden öğrencilerimize iş garantisi istedi. Rektörümüzün bu isteği üzerine sanayiciler öğrencilerimize iş garantisi verdiler.

Açılışın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ve heyet atölyeyi gezdiler. Yeni açılan Giyim Üretim Atölyesi’nde öğrencilerin ilk ürünü olan Türk Bayrağı Rektörümüze hediye edildi.
Bu içerik 01.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2205 kez okundu.