GİRİŞİMCİLİĞİN YOL HARİTASI KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

53. ve 54. Hükümet Devlet Bakanı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz’ın katıldığı “Girişimciliğin Yol Haritası Konferansı” 30 Kasım 2016 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Üniversitemizin düzenlediği konferansa Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan Edirne Başkonsolos Yardımcısı Radoslava Kafedzhiyska, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, TÜKSAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebru Boyacıoğlu, TOBB Edirne Kadın Girişimcilik Kurulu Başkanı Elmas Arslan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi(TÜKSAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebru Boyacıoğlu konuşmacı Ayfer Yılmaz’ı tanıtarak başladığı konuşmasında Global Girişimcilik Haftası ve 5 Aralık 1934 tarihinde Türkiye’de Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının ortak noktası olduğu için bu tarihte böyle bir konferans düzenlemeyi uygun gördüklerini belirtti. Edirne’de kadınların iş yaşamına katılmasının %46 oranında gerçekleştiği bu oranın Türkiye ortalamasının üstünde fakat Dünya ortalamasının altında olduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında “Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında “Girişimciliği günün koşullarına uygun biçimde şekillendirerek bir güç haline getirmek istiyoruz. Yaş ortalaması 28 olan bir ülkeyiz. Şu anda 7 milyon üniversite öğrencimiz var. Girişimcilik ruhunu sindirebilmiş bir genç nesil Türkiye'yi inanılmaz yerlere götürecektir. Bu, üniversite çatısı altında başlayacak, ardından her sektöre yavaş yavaş yayılacaktır. Millet olarak yeteneklerimiz buna çok uygun. Yeter ki güzel örneklerle doğru yolda hareket edelim.” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, Türk kadının hayata aktif olarak katılması çalışmalarının Cumhuriyetin ilk yılları ile başladığını fakat günümüzde hala istenilen seviyede olmadığını belirtti. Türkiye’de okuma yazma bilmeyen nüfusun 2.6 milyon olduğunu bunun 2.2 milyonunun kadınlar olduğunu, kadınların iş hayatına katılımının %27 seviyelerinde olduğunu ve kadınların iş hayatında etkinliğinin azaldığından bahsetti. Çeşitli araştırmalardan örnekler veren Ayfer Yılmaz işsizlik oranlarının azalması için büyümenin gerçekleşmesinin gerekliliğinden bahsederek bunun için tasarruf ve girişimciliği artırılmasını vurguladı. Girişimciliğin tarihsel gelişiminden ve tanımlarından bahseden Ayfer Yılmaz “Açık fikirli olun, yeniliklere açık olun, herkesin düşünmediğini düşünün, kesin kurallarla hareket etmeyin, yol haritası belirleyin, iş planları oluşturun, planlarınızı birkaç adı öteyi düşünerek gerçekleştirin ve sonunuzu düşleyerek işe başlayın. Kadınlarımız ve gençlerimiz artık harekete geçmeli. Girişimcilik içinde, sakın gözünde büyütme.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konferans öncesinde Ayfer Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Bu içerik 30.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 746 kez okundu.