FİKRİ SINAİ MÜLKİYET HAKLARI GÜNÜ KAPSAMINDA PANEL VE BİLGİ GÜNÜ DÜZENLENDİ

Bilginin ürüne dönüşme süreçlerinin git gide önem kazandığı günümüzde, akademisyenlerimizin değerli buluşlarına sahip çıkmak, tescilleyerek korumak ve en önemlisi ticarileşmesi ile ilgili doğru adımlar atabilmek amacıyla destek sağlayan Trakya Teknoloji Transfer Ofisi, 29 Nisan 2016 Cuma günü Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Günü Kapsamında Panel ve Bilgi Günü düzenledi.

Türkiye'nin önde gelen patent firmalarının yöneticilerinin, profesyonel lisans yöneticilerinin, ticarileşme süreçlerinde deneyimli isimlerin katıldığı panel ve bilgi gününe akademisyen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Erdem’in açılış konuşmasının ardından program, Türk Patent Enstitüsü Mühendislerinden Ayşegül Uluçay’ın Patent ve Faydalı Model Başvuru Süreçleri sunumu ile başladı.

“Üniversite Buluşlarının Yeni Yasa Tasarısı Çerçevesinde Tartışılması” konulu ilk panel, Yalçıner Patent / Patent Bölüm Yöneticisi Dr. Senem Kayahan’ın sunumuyla başlayarak TTO Direktörü Onur Kübüç ve Ayşegül Uluçay’ın konuşmalarıyla devam etti.

İkinci panel ise Destek Patent Yönetim Kurulu Üyesi / LES Turkey Kurucu Başkanı ve Üyesi Ersin Dereligil’in sunumuyla başladı. Ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Kılınçer’in patent ve ticarileşme deneyimlerini paylaştığı sunumuyla devam etti ve ODTÜ Teknokent TTO Program Yöneticisi Seda Damla Yücel’in konuşmalarıyla sona erdi.

Tecrübe ve bilgilerin paylaşıldığı bu interaktif panel ve bilgi günü akademisyen ve öğrencilerimizin sorularının ve konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından tamamlandı.
Bu içerik 02.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 787 kez okundu.