Trakya Üniversitesi ve İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ateşeliği işbirliğiyle, 10 Aralık 2014 tarihinde Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi Konferans Salonu’nda “Fars Şiiri” konulu panel düzenlendi.

Panele, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Sarıoğlu, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mohsen Mortezaifar, Kültür Ateşesi Cevad Emini, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Prof.Dr. Recep Duymaz’ın moderatörlüğünü yaptığı panele, Trakya Üniversitesi’nden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali İhsan Öbek “Klasik Türk Şairlerinin Farsça Sevdası”, İran Şiraz Üniversitesi’nden Prof.Dr. Kavoos Hasanli “Hafız Şirazi”, İstanbul Üniversitesi’nden Prof.Dr. Mehmet Atalay “Gaznelilere Kadar Klasik Fars Şiiri”, İstanbul Üniversitesi’nden Prof.Dr. Ali Güzelyüz “Ana Hatlarıyla Modern İran Şiiri” ve İstanbul Üniversitesi’nden Araş.Gör. Serpil Koç Konuksever “Fars Şiiri Ekseninde İran Edebiyatına Bir Bakış” adlı konularıyla panelist olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Sarıoğlu Üniversitemiz ’de böylesi bir çalışma yapılmasından mutluluk duyduğunu belirtti ve bu panelin bundan sonraki benzeri çalışmaların öncüsü olacağını dile getirerek, verimli bir panel olmasını diledi.

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mohsen Mortezaifar panel açılışında yaptığı konuşmasında Türkçe ve Farsça arasındaki benzerliklere değinerek, iki millet ve iki dil arasında daha sıkı bağlantı kurmak için bu panelin oldukça önemli olduğunu vurguladı.
Bu içerik 10.12.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2062 kez okundu.