ENEZ HEYETİNDEN MESLEK YÜKSEKOKULU TALEBİ

Enez’de Üniversitemize bağlı bir Meslek Yüksekokulu kurulması için Enez’den kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları yöneticileri Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’ü 12 Ocak 2016’da ziyaret etti. Ziyarette Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Enez İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Vedat Uzun,  Enez Belediyesinin eski başkanları, Belediye Meclisi üyeleri, Enez Meslek Yüksekokulu Kurma, Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Celal Karakaş, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Enez esnafı katıldı.

Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük bir konuşma gerçekleştirdi. 

Ziyarete konuşan Enez Meslek Yüksekokulu Kurma, Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Celal Karakaş “Bizler Enez halkı olarak, Enez’de açılması düşünülen Meslek Yüksekokulu’nun artık bir sonuca ulaştırılması için bugün sizi ziyaret ettik. Enez halkı ve tüm dinamikleri ile bu meslek Yüksekokulu’na hazırız.”

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Enez ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmasında Enez’in son yıllarda yaşadığı ekonomik ve sosyal gelişmelerden bahsederek Enez’in bir meslek yüksekokulu açılmasını karşılayabilecek bir altyapısı olduğunu söyledi.  “Enez’in tüm dinamikleri ile birlikte bir meslek yüksekokulu açılmasını istiyoruz. Bütün dinamiklerimizle buna hazırız. Enez’in coğrafi yapısı, konumu, doğal ve tarihi güzellikleri ile öne çıkmış bir yer. Enez’e talep son yıllarda iyice arttı. Bunda gelişen ve büyüyen ulaşım altyapısının da önemi var. İlçemizde bulunan evler yurt sorununu büyük ölçüde çözecektir. Bu talebimizin sürekli yanımızda olan Üniversitemiz tarafından olumlu karşılanacağına inanıyorum.  İlçemizde bir turizm yüksekokulu veya su ürünleri yüksekokulu açılmasının çok iyi olacağını düşünüyorum.” dedi ve Rektörümüze konu ile ilgili olarak hazırlanmış olan talep dosyasını iletti.

Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya yaptığı konuşmasında atılan somut adımlardan memnun olduğunu belirtti. Kaymakam Sazkaya, Enez’in son yıllarda çok büyük gelişmeler kaydederek artık bir meslek yüksekokulunun ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kapasitesi olduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük konuşmaların ardından Enez’in bölge ve tarihimiz açısından çok önemli olduğunu söyledi. Rektörümüz “Enez, Balkanların lojistik limanı. Enez temiz denizi, güzel doğası ile gelecek için şansı çok büyük bir yer. Üniversitemiz Biyoloji bölümü öğrencileri de her yıl bir haftalığına Enez’de uygulamalı eğitimler yapmaktadır. Biz bu noktada, Enez’de açılması planlanan Enez Meslek Yüksekokulu projesine olumlu bakıyoruz. Bu konuyu Senatomuzda değerlendirip Yüksek Öğretim Kurulu'na arz edeceğiz.” dedi.

Rektörümüzün konuşmasından sonra Enez eski belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri de söz aldı. Ziyaret sonunda heyet ile toplu fotoğraf çekildi. 

Bu içerik 12.01.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 2219 kez okundu.