EMEKLİ ÖĞRETİM ÜYEMİZDEN BÜYÜK HİZMET

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluşunda önemli görevlen üstlenmiş, Üniversitemize 25 yılını adamış Üniversitemiz efsanelerinden Prof. Dr. Gültaç Özbay 30 Mayıs 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de bulundu.

Prof. Dr. Gültaç Özbay emekli olduktan sonra yazdığı, Üniversitemiz Yayınları tarafından çıkarılan ve tüm gelirleri Üniversitemiz vakfına bağışladığı üç ciltten oluşan “Erişkinlerde Kalp Hastalıkları” adlı eserini imzalayarak Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na hediye etti.

Rektörümüz “Hocamız bizim gibi nice öğrenciler yetiştirmesinin yanı sıra tıp bilime önemli katkılar da verdi, vermeye de devam ediyor. Emekli olmasına rağmen üç ciltten oluşan ve ciddi bir bilimsel birikime dayanan bu eseri yazdı. Bu eserin değeri muhakkak çok büyük. Fakat bu eseri daha da değerli kılan husus tüm gelirinin ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs olarak verilmesi amacıyla Trakya Üniversitesi Vakfı’na bağışlanıyor olması. Üniversitemize verdiği ve vermekte olduğu tüm değerli katkılarından ötürü Prof. Dr. Gültaç Özbay Hocamıza ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi. 
Bu içerik 14.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1098 kez okundu.