ELEKTRAK EKİBİ BALKAN TANITIM TURU YURDA DÖNÜŞ BASIN TOPLANTISI

20 Nisan 2016 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi’nin de katılımı ile başlayan Yunanistan, Makedonya, Bosna – Hersek, Karadağ ve Arnavutluk’u kapsayan Balkan Tanıtım Turu’ndan dönen Pehlivan ElekTrak ekibi 02 Mayıs 2016 tarihinde basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vedat Taşkın, Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez, Yrd. Doç. Dr. Deniz Taşkın,  Yrd. Doç. Dr. Cem Taşkın, Uzman Fahrettin Dolaştır, Ar. Gör. Gökhan Günay ile Elektrak ekibi katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Elektrak’ın Balkanlar’da ziyaret ettiği ülke ve kurumları ve bu ülke ve kurumlarda karşılaşılan ilgiden bahsetti. “Trakya Üniversitesi büyük bir organizasyonu tamamladı.” diyen Rektörümüz “Elektrak Balkanlarda 3200 km yol kat etti. Gittiği her yerde yaptıkları teknik görüşmeler ve ortak proje hedefleri ile ikili ilişkileri geliştirerek aracımız Üniversitemizi temsil etti ve Balkanlarda bayrağımızı taşıdı. Bu projenin gerçekleşmesi için iyi bir plan gerekiyordu. Biz bu planı yaptık ve bu planın gerçekleşmesinde destekleri bulunan başta Büyükelçilere ve Konsoloslara teşekkür ediyorum.” dedi.

Araç hakkında bilgi veren Rektörümüz aracın bir prototip olduğunu bu araçla hocalarımız ve öğrencilerimizin teknik becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu prototipin Üniversite-Sanayi iş birliğinde daha da gelişebileceğini ifade eden Rektörümüz Elektrak’ın yanına yeni araçlarında ekleneceğini ifade etti.

Basın toplantısının sonunda Rektörümüz araçla tur attı. 
Bu içerik 02.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1279 kez okundu.