EĞİTİM FAKÜLTESİ DEVİR TESLİM TÖRENİ

Eğitim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Rıdvan Canım’ın atanması nedeniyle 29 Kasım 2016 tarihinde devir teslim töreni düzenlendi.

Prof. Dr. Rıdvan Canım Dekanlık görevini Prof. Dr. Mümin Şahin’den devraldı. Devir teslim törenine Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da katıldı.

Prof. Dr. Rıdvan Canım Kimdir?
1955 yılında Edirne'de doğdu. İlk Orta öğrenimini Edirne'de tamamladı. 1979 senesinde Erzurum/Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden bölüm birincisi olarak mezun oldu. 1985 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde asistan olarak göreve başladı. 1987 yılında "Türk Edebiyatında Sâkînâmeler" adlı çalışması ile Yüksek Lisans öğrenimini tamamladı. 1992 yılında “Latîfî'nin Tezkiretü'ş-Şuarâ” adlı eseri üzerinde yapmış olduğu inceleme ve tenkidli metin çalışması ile "Edebiyat Doktoru" unvanını aldı.1992 yılında yardımcı doçent, 2011 yılında doçent, 2016 yılında profesör oldu.
Bu içerik 30.11.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1788 kez okundu.