EĞİTİM FAKÜLTESİ 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü Kutlama Programı 24 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi. Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, Eğitim danışmanı şair ve yazar Ayhan Korkmaz ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü korosu bir konser verdi.

Programda Edirne Milletvekilleri Rafet Sezen ve Ergin Bircan’ın kutlama mesajları okundu.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım “Uygulanan sistem ne olursa olsun değişmeyen bir tek şey var, o da bütün sistemlerin değişmeyen unsurunun öğretmen olması. Öncelik öğretmenin en iyi şekilde yetiştirilmesi olmalıdır. Öğretmenler ne kadar iyiyse sistemde o kadar başarılı olacaktır.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, ailesinde öğretmenler olduğunu söyleyerek öğretmenliğin ne kadar özverili ve meşakkatli bir meslek olduğunu yakından gözlemlediğini belirtti. Prof. Dr. Cem Uzun “Öğretmenlerimiz her şeyin en iyisini hak ediyor.” dedi.

Eğitim danışmanı şair ve yazar Ayhan Korkmaz, konuşmasında “Hayatınızla ilgili destanı kendiniz yazmadığınız sürece başkalarının destanında noktalama işareti olmaya mahkumsunuz. Fareli köyün kavalcısı olmak kader değil tercihtir, kimileri yön çizer kimileri sadece takip eder. Öğretmen yön çizen ve takip edilen olmalıdır.” diyerek genç öğretmenlere bazı tavsiyelerde bulundu.

Konuşmaların ardından plaket takdimiyle tören son buldu.
Bu içerik 28.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1137 kez okundu.