EĞİTİM FAKÜLTEMİZ BİLİM FUARI’NDAYDI

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile TÜBİTAK 4006 projesi çerçevesinde “Bilim Fuarı” Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda gerçekleştirildi. Fuarda öğrenciler 50 buluşu ziyaretçilere tanıttı. Fuarda öğrenciler yerli malzemelerle ürettikleri çizgi izleyen mini sumo robotlara, "Keli Aliço", "Koca Yusuf", "Kurtdereli Mehmet" gibi isimler verdi ve robotlar oluşturulan platformda ziyaretçilere güreş sergiledi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda Üniversitemizi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü temsil etti. 3. sınıf öğrencileri Betül Çataklı ve Adilhan Karabulut’un “Minik Sumocu Robotlar” projesi büyük ilgi gördü. Proje koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Nilgün Tosun, Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Çağlar Akçay ve Kübra Başkol’un yaptığı projede, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerine  Scratch tabanlı Mblock programı öğretilerek bu sayede algoritma yeteneklerini geliştirmeleri, elektrik elektronik devreleri hakkında da bilgi sahibi olmaları amaçlanmıştır.
Bu içerik 07.06.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1779 kez okundu.