EDİRNE’Yİ YAŞAYARAK ÖĞRENEN ÖĞRENCİLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Kültür Mirası isimli workshop çalışmasında açık hava amfisi Edirne’yi yaşayarak öğrenen Türkiye’nin farklı noktalarından gelen öğrencilere sertifikaları 15 Eylül 2017 tarihinde Mimarlık Fakültesinde düzenlenen törenle verildi. Törene Vali Günay Özdemir, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sennur Akansel workshop çalışmasında gerçekleştirilen çalışmalardan bahsederek öğrencilerin hem teorik olarak hem de yerinde görerek eğitim aldıklarından bahsetti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Mimarlık Fakültesinin Edirne’ye en çok yakışan fakültelerden biri olduğunu belirterek Selimiye’nin gölgesinde eğitim almanın muhteşem bir değer olduğunu ifade etti. Rektör “Bu çalışma Sayın Valimizin fikirleri ile hayata geçti. Osmanlı mimarisinin ilk örneklerinden en muhteşem örneklerinin bu kadar küçük bir metrekare içerisinde bir arada bulunması Edirne’ye özgü bir özellik. Bunu dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Edirne açık hava amfisi olarak Osmanlı mimarisinin gelişim evrelerini gözler önüne seriyor.  Burada geleceğin mimarlarını yetiştiriyoruz. Bu workshopla Edirne’yi yaşadılar, mekanların kokusunu aldılar. Burada diğer üniversitelerin öğrencileri de var. Gittikleri yerde Edirne’yi tanıtacaklar. Bu doğrultuda da bu çalışmayı değerli buluyorum.” diyerek bu workshopta emeği geçen başta Vali Günay Özdemir ve hocalara teşekkür etti.

Vali Günay Özdemir, “Edirne’yi görmeden, yaşamadan Osmanlı medeniyetinizi anlamanız mümkün değil. Mimarlık öğrencileri olarak şanslısınız. Edirne, İstanbul’u fetheden muhteşem bir medeniyet şehridir. Osmanlı farklı yaşam tarzı ve inançlara saygının en büyük örneğidir. Bu saygı medeniyetimizin temellerinde yer alır. Eski Cami’den Selimiye’ye kadar Osmanlı mimarisinin en muhteşem örneklerinin özelliklerini burada gördünüz. Edirne’yi yaşamadan, anlamadan mezun olsaydınız hem bir ayağınız eksik kalırdı. Artık yeni bir medeniyet oluşturmak ile sizler yükümlüsünüz. Dünya'daki gelişmelere ayak uydurarak yeni adımlar atmalısınız.” diyerek bu workshopun geleneksel hale getirilmesi yönündeki temennide bulundu.

Konuşmaların ardından workshopa katılan öğrenciler kendilerini tanıtarak kurs boyunca elde ettikleri deneyimlerden bahsettiler. Edirne’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek yaşadıkları deneyimi kendi üniversitelerinde de anlatacaklarını belirttiler.

Sertifikaların verilmesinin ardından katılımcı öğrencilerin son iki günde Edirne'yi yaşayarak tanıdıktan sonra üretmiş oldukları orijinal eserlerden oluşan serginin açılışıyla tören son buldu.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..