EDİRNE MARŞI 95 YIL ARADAN SONRA EDİRNE’YE KAVUŞTU

14 Mart Tıp Haftası Kutlama Programı Uzm. Evrim Kaşıkçı ve Balkan Akademik Ensemble tarafından verilen  “Geleneksel Türküler Modern Düzenlemeler” adlı konserde bir ilk yaşandı.
1922 yılında yazılıp bestelenen “Edirne Marşı” Edirne’nin işgalinden 95 yıl sonra ilk kez Uzm. Evrim Kaşıkçı tarafından seslendirildi. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Edirne Marşı uzun süre ayakta alkışlandı.

Tarihçi Cengiz Bulut’un araştırmaları sonucunda bulup satın aldığı bir belgede bulunana “Edirne Marşı” Edirne’nin Yunan işgalinden kurtuluşu sonrasında yazılıp bestelendi. Marş Edirne’nin iki yıl süren Yunana işgalinden kurtulması sonunda güftesi İskeçeli Sıtkı bey bestesi ise Muallim Kazım bey tarafından yapıldı. Marşın Latin alfabesine aktarılması Zeki Özkan tarafından gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Edirne Marşının yeniden Edirne ile kavuşmasının büyük sevinci içerisindeyiz. 95 yıldan sonra Edirne Marşının yeniden hayat bulması çok önemli bir olay. Bu Marşın Üniversitemiz sanatçıları tarafından icra edilmesi ise ayrıca büyük bir onur. Ben bu vesile ile Edirne Marşını bulup şehrimize kazandıran değerli tarihçi Cengiz Bulut’a, Evrim Kaşıkçı’ya ve Balkan Ensemble’nin değerli sanatçılarına çok teşekkür ederim. Üniversite olarak Edirne’mizin tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya çıkartmak ve gelecek nesillere taşımak için gerekli çabayı gösteriyoruz” dedi. 
Bu içerik 28.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1674 kez okundu.