EDİRNE’DEN DÜNYA İÇİN YENİ TAKSON (MEHMETÇİK KORUNGASI)

Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Aybeke ve Prof. Dr. Feruzan Dane’nin 2015’den beri yürüttükleri yoğun arazi ve laboratuvar çalışmaları neticesinde Dünya için yeni bir bitki bulmuşlardır. Çalışma sonuçları Phytotaxa isimli tanınan bir dergide yayınlanarak tüm Dünya’ya duyurulmuştur. Sözkonusu bitki Fabaceae familyası (Baklagiller)’na ait olan Onobrychis mehmetchiquii’dir.

Ayrıca bitkinin Dünyaya tanıtıldığı yayında, bitkinin bulunduğu yerin lokal adının “Mehmetçik İstasyonu” olması nedeniyle ve günümüze değin tarih boyunca bağımsızlık savaşlarında “Vatan Sağolsun” diyerek canını feda eden kahraman askerlerimize yani kahraman Mehmetçiğimize atfen bu ismin verildiği ifade edilmiştir.

yayının ilk sayfası.pdf
(2.87 MB)

Dosyayı İndir

20. YÜZYILIN SON SOYKIRIMI: SREBRENİTSA KONFERANSI VE 100 KARİKATÜRLE SREBRENİTSA SOYKIRIMI SERGİSİ