EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2014 -2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. MEZUNİYET TÖRENİ

Edebiyat Fakültesi 2014 -2015 Eğitim Öğretim Yılı Türk Dili ve Edebiyatı, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümleri Mezuniyet Töreni 09 Haziran 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Günşen, Dekanlar, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Üniversitemiz tanıtım sunumu izlendi. Ardından mezun öğrenciler adına Sevgi Erkin konuşma yaptı.

Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Günşen yaptığı konuşmada, mezun öğrencileri hayata uğurladıkları bu güzel günde büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Günşen “Bugün eğitim hayatınızın önemli bir sürecini tamamladınız. Artık aldığınız eğitim ile Ülkenize ve dünyaya karşı sorumlusunuz. Bundan sonra yapacağınız işlerde kariyer basamaklarını tırmanacak ve başarılar elde ederek bizleri, ailelerinizi gururlandıracaksınız. Değerli veliler, çocuklarınız tarih ruhu olan bir şehirde eğitim aldı,  ecdadımızın inşa ettiği kültür ve medeniyeti soludu. Şüphesiz Edebiyat Fakültemiz bölgenin yıldızıdır.” dedi ve mezun öğrencileri, aileleri ve hocaları kutladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, konuşmasında mezun öğrencileri, aileleri ve hocalarını tebrik etti. Rektörümüz, “ Üniversitemiz sadece Balkanlara değil, dünyaya hizmet veren bir Üniversite. Edebiyat, Arkeoloji ve Sanat Tarihi okumak için Edirne’den daha güzel bir şehir olabilir mi? Edirne’nin her köşesinde edebiyat, sanat ve arkeoloji var. Edirne şairler şehridir” dedi. Mezun öğrencilere de seslenen Rektörümüz “Bundan sonra da ufkunuzu geniş tutun. Her zaman bilginin ve bilgeliğin yanında olun ve Edirne’yi hiç unutmayın.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere hediye verdi. Ardından mezun öğrencilere, mezuniyet belgelerinin dağıtıldı. Tören, öğrencilere meslek andı okutulması ile son buldu.

Bu içerik 09 Haziran 2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2286 kez okundu.