EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİ

Edebiyat Fakültesi 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 05 Haziran 2014 tarihinde Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı ve Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Duymaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, akademisyen, öğrenci ve ailelerin katılımıyla Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

İstiklâl Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törenin mezuniyet konuşmalarını öğrenciler adına okul birincisi Canan Deniz ile yabancı öğrenciler adına Muhammad Aslam Abdulsamad yaptı.

Prof. Dr. Recep Duymaz öğrenci ve velileri tebrik ederek başladığı konuşmasında, “Biliyorsunuz bizim atanma sorunumuz vardı. Bu sorunu çözmek için yıllardan beri akademik toplantılarda alan sınavı yöntemiyle atanmayı öneriyoruz. Son yıllarda bu yöntemin uygulanmakta olduğuna şahit oluyoruz. Bu yöntemin daha âdil ve geniş bir şekilde uygulanabilmesi için formasyon programlarının dört yıllık lisans programı içinde verilmesini istiyoruz. Bu yöndeki çalışmaların devam etmekte olduğunu görmek bizi memnun ediyor” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yener Yörük konuşmasında, “Trakya Üniversitesi; Edebiyat Fakültesi başta olmak Üzere Sosyal Bilimler Enstitüsü, Balkan Araştırma Enstitüsü ve yeni açılan Roman Dili ve Kültürü Araştırma Enstitüsü ile sosyal bilimler alanında ülkemizin en büyük kurumlarından biri olmuştur. Edebiyatı, tarihî arkeolojisi ve yabancı dilleri ile sosyal bilimler çok önemli bir alan. Üniversiteler sosyal bilimlerde geri kalırlarsa diğer alanlarda ilerlemeleri mümkün olmuz. Ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın insanın inancı ve motivasyonu olmadıkça hiçbir alanda toplumlar ileri gidemez. Bu anlamda bizlerin ülke olarak sosyal bilimlere çok daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Bizler, bu anlamda Trakya Üniversitesi olarak elimizden gelen çabayı öğretim elemanlarımızla birlikte gösteriyoruz. Ben kıymetli hocalarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Rektörümüz konuşmasının sonunda aileleri tebrik ederek mezun öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, protokol ve öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgeleri ve plaketler verildi. Tören, öğrencilerin okuduğu “meslek yemini” ile son buldu.

Bu içerik 06.06.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2580 kez okundu.