ECZACILIK FAKÜLTESİ 2014-2015 AKADEMİK YILI BEYAZ ÖNLÜK TÖRENİ

Eczacılık Fakültesi 2014-2015 Akademik Yılı Beyaz Önlük Töreni, 24 Ekim 2014 tarihinde Devlet Konservatuvarı Sanat ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erol Çakır, Edirne Eczacı Odası Başkanı Cenk Kes, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Üniversitemiz tanıtım sunumu izlendi.
Törende açılış konuşmasını öğrenciler adına Eczacılık Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Savaş Başkurt gerçekleştirdi. Başkurt yaptığı konuşmasında, meslek edinme safhasındaki bu özel günde duyduğu mutluluğu belirterek, bütün katılımcılara sağladıkları destekten ötürü teşekkür etti.
Edirne Eczacı Odası Başkanı Eczacı Cenk Kes gerçekleştirdiği konuşmasında, savaş ve yıkımlar ile dolu olan dünyamızda sağlıkçıların özel bir misyonu yerine getirerek topluma şifa dağıttığını belirtti.
Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yüksel Bayrak konuşmasında, eczacılık mesleğinin sağlık ile alakalı olmasından dolayı insan hayatında önemli ve özel bir yerinin olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bayrak, amaçlarının ulusal ve uluslararası alanda başarılı olacak eczacılar yetiştirmek olduğunu söyledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük gerçekleştirdiği konuşmasında, Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin 32 yıllık Tıp Fakültesi ve Fen Fakültesi geleneği olan bir üniversitede eğitim aldıklarını söyledi. Rektörümüz, AR-Ge alanına önem verdiklerini belirterek, Eczacılık Fakültesi’nin bu alanda başarılı olduğunu söyledi. Rektörümüz ayrıca kültürümüzün barışı yücelten bir kültür olduğunu söyleyerek, “Bizim kültürümüzde bir insan öldüren bütün insanlığı öldürmüş sayılır, bir insanı dirilten ise bütün insanlığı diriltmiş sayılır. Bu anlamda sağlık sektöründe çalışanlar barışın çocuklarıdır” dedi.
Edirne’nin tarihte II. Bayezit Külliyesi’nde ilaç üretilip hastalara ücretsiz olarak dağıtılan bir yer olduğunu hatırlatan Rektörümüz öğrencilere başarılar diledi.
Açılış konuşmaları ardından gerçekleştirilen Beyaz Önlük Töreni’nde protokol ve akademisyenler tarafından öğrencilere önlükleri giydirildi.  
Bu içerik 24.10.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2575 kez okundu.