DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA İLK 1000’DEYİZ

ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla her yıl yaptığı dünya genel sıralaması ve bilim alanı sıralamasında bu yıl Trakya Üniversitesi Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında Türkiye’den URAP alan sıralamasına giren 35 Üniversite arasında yer alarak Dünya’da ilk 1000’e girme başarısı gösterdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı açıklamada “Göreve ilk geldiğimizde Ülkemizin 2023 hedeflerine uygun olarak biz de hedefler belirlemiştik. Bu hedefler içerisinde Üniversitemizin URAP sıralamasında ilk 1000 üniversite arasına yer alması vardı. Bir yıl dolmadan bu hedefi gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında artık yeni hedefimiz ilk 500'e girmek. Yaptıkları bilimsel çalışmalarla Üniversitemizi Dünya Üniversiteleri arasına girmesini sağlayan hocalarımı tebrik ederim. Ancak bu çalışmalar sadece Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında sınırlı kalmamalı. Bu başarıyı tüm Üniversiteye yaymamız gereklidir. Bu anlamda Üniversitemiz 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

TETOVA ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET

Makedonya Tetova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arber Çeliku ile birlikte 19 Eylül 2017 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti. Ziyarette Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar da katıldı. Bir sonraki toplantısı..

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesine 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon dersi gerçekleştirildi. 18 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen programa Dekanımız Prof.Dr. Ali Kemal Özdemir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgür Er ve Yrd. Doç. Dr. Meltem Tekbaş Atay ile Fakültemiz Öğretim Üyeleri katıldı.Fakültemize yerleşen öğrencil..