DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA İLK 1000’DEYİZ

ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla her yıl yaptığı dünya genel sıralaması ve bilim alanı sıralamasında bu yıl Trakya Üniversitesi Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında Türkiye’den URAP alan sıralamasına giren 35 Üniversite arasında yer alarak Dünya’da ilk 1000’e girme başarısı gösterdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı açıklamada “Göreve ilk geldiğimizde Ülkemizin 2023 hedeflerine uygun olarak biz de hedefler belirlemiştik. Bu hedefler içerisinde Üniversitemizin URAP sıralamasında ilk 1000 üniversite arasına yer alması vardı. Bir yıl dolmadan bu hedefi gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında artık yeni hedefimiz ilk 500'e girmek. Yaptıkları bilimsel çalışmalarla Üniversitemizi Dünya Üniversiteleri arasına girmesini sağlayan hocalarımı tebrik ederim. Ancak bu çalışmalar sadece Tıp ve Sağlık Bilimleri alanında sınırlı kalmamalı. Bu başarıyı tüm Üniversiteye yaymamız gereklidir. Bu anlamda Üniversitemiz 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

20. YÜZYILIN SON SOYKIRIMI: SREBRENİTSA KONFERANSI VE 100 KARİKATÜRLE SREBRENİTSA SOYKIRIMI SERGİSİ

Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından Srebrenitsa Soykırımının 22. Yılı anısına düzenlenen 20. Yüzyılın Son Soykırımı: Srebrenitsa Konferansı ve 100 Karikatürle Srebrenitsa Soykırımı Sergisi 13 Temmuz 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi. Sergi açılışına ve konferansa Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büy&uum..

ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU HERRY SUDRADJAT’DAN ZİYARET

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve beraberindeki heyet 19 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyarette etti. Bilimsel ve kültürel konuların ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Endonezya 260 milyon nüfusu, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip dost ve kardeş bir Ülke. Bizi birbirimize bağlayan tarihi bağla..