DÖRDÜNCÜ TRAKYA AİLE HEKİMLİĞİ KONGRESİ

Dördüncü Trakya Aile Hekimliği Kongresi (TAHEK), 19 Mart 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren, Edirne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kongre’de konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezih Dağdeviren, “17 Eylül 1993 bizim doğum günümüz. Ne büyük gururdur ki bu doğum Trakya Üniversitesinde gerçekleşti. Biz de bunun hakkını vermeye çalışıyoruz.” dedi. Prof. Dr. Nezih Dağdeviren bugüne kadar ki faaliyetleri hakkında bilgi vererek Aktif Yaşlanma Merkezini hayata geçirdiklerini ifade etti. Prof. Dr. Nezih Dağdeviren tüm desteği için Rektörümüze ve Kongre üyelerine teşekkür etti.

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter yaptığı konuşmasında aile hekimliğinin yerleşmesi için çok uğraş verildiğini ve bugün daha iyi seviyede olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ise konuşmasında aile hekimliğinin önemine dikkat çekerek bu konuda önemli yol kat ettiğimizi belirtti. Alın teri, beyin teri ve bilim teri olmadan bir yere gelinemediğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, “Üniversitemiz sağlık alanında çok güçlü. Üniversitemiz bünyesindeki Meslek Yüksekokulları ve Fakülteler, gerek hizmet açısından gerekse bilim üretimi açısından uluslararası akredite laboratuvarları, altyapısı ve en önemlisi insan gücüyle ülkemizin sağlık alanında en önemli noktasındadır.” dedi.

Yaşlılık Merkezinin önemine de dikkat çeken Rektörümüz, yaşlılık konusunda da hem insanî hem de bilimsel çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Rektörümüz ayrıca TAHEK’in önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası nitelik kazanacağını ve TAHEK’e bundan sonra da büyük destek vereceklerini söyledi.

Bu içerik 19.03.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2183 kez okundu.