CUMHURBAŞKANIMIZDAN BATI TRAKYA'YA TARİHİ ZİYARET

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet Yunanistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Atina temaslarını tamamlamasının ardından 08 Aralık 2017 tarihinde Batı Trakya toprağı Gümülcine’ye hareket etti. Dedeağaç Havaalanı'nda Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrungalos ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Amanitidis tarafından karşılanan Cumhurbaşkanımız karşılamanın ardından karayoluyla Gümülcine’ye geçti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın hazır bulunduğu soydaşlarımız ile buluşma etkinliğine Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da iştirak etti.
 
Gümülcine’de geçtiği cadde ve sokaklarda büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanımız, beraberindeki heyet ile birlikte Cuma Namazını Kırkmahalle Camii’nde kıldı. Cumhurbaşkanımız ve beraberindeki heyet namazın ardından şehirde bulunan Celal Bayar Lisesi’ni ziyaret etti.  Sayın Cumhurbaşkanımız ziyareti sırasında Celal Bayar Lisesi bahçesinde toplanan binlerce soydaşa hitap ederek “Siz soydaşlarımla bir arada olmak benim için gerçekten çok ama çok anlamlı. Sizler burada özellikle topraklarınızda kimliğinizle, kişiliğinizle bir varlık mücadelesi verdiniz. Sizleri bundan dolayı kutluyorum, tebrik ediyorum.” dedi. Cumhurbaşkanımız 65 yıl sonra bir Türk Cumhurbaşkanı'nın Batı Trakya'yı ziyaret ettiğini hatırlatarak bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Batı Trakya Türk azınlığının Türkiye ile Yunanistan arasında bir köprü olduğunu hatırlattı.
 
Sayın Cumhurbaşkanımız Celal Bayar Lisesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından beraberindeki heyet ile birlikte onuruna düzenlenen yemeğin verildiği otele geçti. Yemeğin gerçekleştirildiği otelde Cumhurbaşkanımız Türk azınlığa konuşma gerçekleştirdi.
 
Büyük sevgi ve coşkuyla geçen Gümülcine ziyareti sırasında Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversitemiz ve faaliyetleri hakkında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve beraberindeki bakanlara bilgi verdi. Rektörümüz ayrıca Batı Trakya milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.
Bu içerik 11.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1004 kez okundu.