CEREN VE DANİŞ BAYKAN ARŞİVİNDEN EDİRNE SERGİSİ'NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. Daniş Baykan ve Öğr. Gör. Ceren Baykan’ın kişisel arşivlerinden oluşturdukları “Ceren ve Daniş Baykan Arşivinden Edirne” isimli serginin açılışı 24 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp ile akademisyenler ve idari personeller katıldı.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Öğr. Gör. Ceren Baykan, Edirne’nin Kurtuluşu’nun 95. Yılı sebebiyle böyle bir etkinlik gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek bu etkinliğe destek veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti. Öğr. Gör. Ceren Baykan “Kökleri Balkanlara uzanan ama İzmir’de yaşayan ailelerin çocuklarıyız. Her ne kadar ailelerimiz İzmir’de yaşasalar da geçmişte büyüklerimizin Edirne ile çeşitli yaşanmışlıkları var. Bu Üniversitenin mensupları olarak biz de kendimizi Edirneli hissediyoruz ve Edirne için bu serginin gerçekleştirilmesini istedik. Bu sergi için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Doç. Dr. Daniş Baykan ve Öğr. Gör. Ceren Baykan’a Edirne’nin değerlerini ortaya çıkaran bu çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol tarafından gezilen sergi 01 Aralık 2017 tarihine kadar sanatseverlerin ve Edirnelilerin ziyaretine açık kalacak.

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE "END NOTE" EĞİTİMİ VERİLDİ

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonu’nda bilimsel bilgileri toplama, saklama, paylaşma ile tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma sürecine yardımcı olan "EndNote" veri tabanı eğitim semineri gerçekleştirildi. Etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Trak..

YENİ ÖĞRENCİMİZDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası 07-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı. 57 ilden 548 sporcu katıldığı şampiyonada Üniversitemiz Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 2. sınıf öğrencisi Çiğdem Bora 78 kg. Türkiye Şampiyonu oldu.

YENİ TOPLU SES EĞİTİMİNDE TEMEL YAKLAŞIMLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı seminer çalışmaları kapsamında 30 Kasım 2017 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Halvaşi tarafından Toplu Ses Eğitiminde Temel Yaklaşımlar Semineri gerçekleştirildi. Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve &ou..

YENİ “MİCROSOFT EĞİTİM ÇÖZÜMLERİ VİZYONU” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde kurulan Eğitim ve Teknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “Microsoft Eğitim Çözümleri Vizyonu” paneli 12 Aralık 2017 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Eğitim ve Teknoloji Topluluğu Danışmanı Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Araştırma Görevli..