CEREN VE DANİŞ BAYKAN ARŞİVİNDEN EDİRNE SERGİSİ'NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. Daniş Baykan ve Öğr. Gör. Ceren Baykan’ın kişisel arşivlerinden oluşturdukları “Ceren ve Daniş Baykan Arşivinden Edirne” isimli serginin açılışı 24 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp ile akademisyenler ve idari personeller katıldı.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Öğr. Gör. Ceren Baykan, Edirne’nin Kurtuluşu’nun 95. Yılı sebebiyle böyle bir etkinlik gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek bu etkinliğe destek veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti. Öğr. Gör. Ceren Baykan “Kökleri Balkanlara uzanan ama İzmir’de yaşayan ailelerin çocuklarıyız. Her ne kadar ailelerimiz İzmir’de yaşasalar da geçmişte büyüklerimizin Edirne ile çeşitli yaşanmışlıkları var. Bu Üniversitenin mensupları olarak biz de kendimizi Edirneli hissediyoruz ve Edirne için bu serginin gerçekleştirilmesini istedik. Bu sergi için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Doç. Dr. Daniş Baykan ve Öğr. Gör. Ceren Baykan’a Edirne’nin değerlerini ortaya çıkaran bu çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol tarafından gezilen sergi 01 Aralık 2017 tarihine kadar sanatseverlerin ve Edirnelilerin ziyaretine açık kalacak.

Bu içerik 24.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 632 kez okundu.