BULGARİSTAN RUSE ANGEL KANCHEV ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Bulgaristan Üniversiteleri arasında en iyi 5 teknik üniversiteden biri olan ve Bulgaristan Rusçuk kentinde yer alan Ruse Angel Kunchev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velizara Pancheva ve Yabancı Öğrencilerden Sorumlu Müdür Prof. Krasimir Martev 19 Haziran 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Ruse Angel Kunchev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velizara Pancheva ise Üniversitelerinin Tuna Rektörler Konferansı üyesi ve Avrupa Üniversiteler Birliği, Visegrad Üniversitesi Derneği, Balkan Üniversitesi Derneği gibi uluslararası kuruluşların düzenli üyesi olduğunu, 28 Avrupa ülkesi ile imzalanan 200'den fazla ikili anlaşma ile Bulgaristan üniversiteleri arasında en çok yurt dışı anlaşması olan üniversitesi olduklarını ve 9000 civarında öğrenciye sahip olduklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Trakya Üniversitesini tanıtarak Ruse Angel Kunchev Üniversitesinin Bulgaristan’ın önemli üniversitelerinden biri olduğu, tarihi açıdan beraber yaşamış ve ortak geleneklere sahip iki balkan üniversitesinin çok daha yakın iş birliği içerisinde olması gerektiğini ve daha önce hiçbir ortak anlaşma yapılmamasının şansızlık olduğunu ama bundan sonra önemli ortak projeler yapabileceklerini vurguladı.

Ayrıca Prof. Dr. Velizara Pancheva Trakya Üniversitesinin çok modern bir üniversite olduğunu ve Balkanların en büyük hastanesine sahip olduğunu, özellikle Erasmus+ Programı ile Sağlık Fakültesi öğrencilerine staj imkanı sağlanmasının iyi olacağını belirtti. Erasmus+ Programı dışında yakın gelecekte yapılabilecek ortak projeler geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

İki üniversite arasında “Üniversiteler Arası İkili Anlaşma” “Mevlana” ve “Erasmus+ Programı” içeren üç anlaşma Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Prof. Dr. Velizara Pancheva tarafından imzalandı. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İşleri Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da katıldı.

Konuk heyet, TUTAGEM ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz 2017 – 2018 Akademik Yılı Açılış Töreni 14 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, , Rektör Yardımcılarımız Prof..

YENİ ÜNİVERSİTEMİZDE TÜİK VERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ TANITILDI

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda 15 Kasım 2017 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğünde kurulan Veri Araştırma Merkezi (VAM) tanıtımı ile ilgili olarak “Vam nedir? TÜİK Mikro Verilerine Nasıl Erişilir?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı..