BULGARİSTAN RUSE ANGEL KANCHEV ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Bulgaristan Üniversiteleri arasında en iyi 5 teknik üniversiteden biri olan ve Bulgaristan Rusçuk kentinde yer alan Ruse Angel Kunchev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velizara Pancheva ve Yabancı Öğrencilerden Sorumlu Müdür Prof. Krasimir Martev 19 Haziran 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Ruse Angel Kunchev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velizara Pancheva ise Üniversitelerinin Tuna Rektörler Konferansı üyesi ve Avrupa Üniversiteler Birliği, Visegrad Üniversitesi Derneği, Balkan Üniversitesi Derneği gibi uluslararası kuruluşların düzenli üyesi olduğunu, 28 Avrupa ülkesi ile imzalanan 200'den fazla ikili anlaşma ile Bulgaristan üniversiteleri arasında en çok yurt dışı anlaşması olan üniversitesi olduklarını ve 9000 civarında öğrenciye sahip olduklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Trakya Üniversitesini tanıtarak Ruse Angel Kunchev Üniversitesinin Bulgaristan’ın önemli üniversitelerinden biri olduğu, tarihi açıdan beraber yaşamış ve ortak geleneklere sahip iki balkan üniversitesinin çok daha yakın iş birliği içerisinde olması gerektiğini ve daha önce hiçbir ortak anlaşma yapılmamasının şansızlık olduğunu ama bundan sonra önemli ortak projeler yapabileceklerini vurguladı.

Ayrıca Prof. Dr. Velizara Pancheva Trakya Üniversitesinin çok modern bir üniversite olduğunu ve Balkanların en büyük hastanesine sahip olduğunu, özellikle Erasmus+ Programı ile Sağlık Fakültesi öğrencilerine staj imkanı sağlanmasının iyi olacağını belirtti. Erasmus+ Programı dışında yakın gelecekte yapılabilecek ortak projeler geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

İki üniversite arasında “Üniversiteler Arası İkili Anlaşma” “Mevlana” ve “Erasmus+ Programı” içeren üç anlaşma Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Prof. Dr. Velizara Pancheva tarafından imzalandı. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İşleri Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da katıldı.

Konuk heyet, TUTAGEM ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

TETOVA ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET

Makedonya Tetova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arber Çeliku ile birlikte 19 Eylül 2017 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti. Ziyarette Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar da katıldı. Bir sonraki toplantısı..

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ORYANTASYON PROGRAMI

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesine 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında yeni kayıt olan 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon dersi gerçekleştirildi. 18 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen programa Dekanımız Prof.Dr. Ali Kemal Özdemir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgür Er ve Yrd. Doç. Dr. Meltem Tekbaş Atay ile Fakültemiz Öğretim Üyeleri katıldı.Fakültemize yerleşen öğrencil..