BULGARİSTAN RUSE ANGEL KANCHEV ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Bulgaristan Üniversiteleri arasında en iyi 5 teknik üniversiteden biri olan ve Bulgaristan Rusçuk kentinde yer alan Ruse Angel Kunchev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velizara Pancheva ve Yabancı Öğrencilerden Sorumlu Müdür Prof. Krasimir Martev 19 Haziran 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

Ruse Angel Kunchev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Velizara Pancheva ise Üniversitelerinin Tuna Rektörler Konferansı üyesi ve Avrupa Üniversiteler Birliği, Visegrad Üniversitesi Derneği, Balkan Üniversitesi Derneği gibi uluslararası kuruluşların düzenli üyesi olduğunu, 28 Avrupa ülkesi ile imzalanan 200'den fazla ikili anlaşma ile Bulgaristan üniversiteleri arasında en çok yurt dışı anlaşması olan üniversitesi olduklarını ve 9000 civarında öğrenciye sahip olduklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Trakya Üniversitesini tanıtarak Ruse Angel Kunchev Üniversitesinin Bulgaristan’ın önemli üniversitelerinden biri olduğu, tarihi açıdan beraber yaşamış ve ortak geleneklere sahip iki balkan üniversitesinin çok daha yakın iş birliği içerisinde olması gerektiğini ve daha önce hiçbir ortak anlaşma yapılmamasının şansızlık olduğunu ama bundan sonra önemli ortak projeler yapabileceklerini vurguladı.

Ayrıca Prof. Dr. Velizara Pancheva Trakya Üniversitesinin çok modern bir üniversite olduğunu ve Balkanların en büyük hastanesine sahip olduğunu, özellikle Erasmus+ Programı ile Sağlık Fakültesi öğrencilerine staj imkanı sağlanmasının iyi olacağını belirtti. Erasmus+ Programı dışında yakın gelecekte yapılabilecek ortak projeler geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

İki üniversite arasında “Üniversiteler Arası İkili Anlaşma” “Mevlana” ve “Erasmus+ Programı” içeren üç anlaşma Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Prof. Dr. Velizara Pancheva tarafından imzalandı. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İşleri Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da katıldı.

Konuk heyet, TUTAGEM ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

20. YÜZYILIN SON SOYKIRIMI: SREBRENİTSA KONFERANSI VE 100 KARİKATÜRLE SREBRENİTSA SOYKIRIMI SERGİSİ

Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından Srebrenitsa Soykırımının 22. Yılı anısına düzenlenen 20. Yüzyılın Son Soykırımı: Srebrenitsa Konferansı ve 100 Karikatürle Srebrenitsa Soykırımı Sergisi 13 Temmuz 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi. Sergi açılışına ve konferansa Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büy&uum..

ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU HERRY SUDRADJAT’DAN ZİYARET

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve beraberindeki heyet 19 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyarette etti. Bilimsel ve kültürel konuların ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Endonezya 260 milyon nüfusu, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip dost ve kardeş bir Ülke. Bizi birbirimize bağlayan tarihi bağla..