BÜKREŞ ÜNİVERSİTESİ ZİYARET EDİLDİ

Rektörümüz Romanya’nın en büyük üniversitelerinden biri olan Bükreş Üniversitesini ziyaret etti. Bükreş Üniversitesi Dış İlişkilerden sorumlu Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Sorin Costreie ve Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Dr. Alina Cristovici ile 8 Eylül 2017 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz Bükreş’te bir araya geldi. Toplantıda heyetimize Bükreş Büyükelçimiz Sayın Koray Ertaş’ta eşlik etti.

Prof. Dr. Sorin Costreie 1864 yılında kurulan üniversitelerinin 35 bin üzerinde öğrenciye hizmet verdiğini, 19 fakülte 50 enstitüye sahip oluştuğunu ve Trakya Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan memnun olacaklarını ifade etti. Erasmus programına önem verdiklerini ve bu konunun öncelikli olması gerektiğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Edirne ve Üniversitemiz hakkında bilgi verdi ve Balkanlara önem verdiklerini, Romanya’daki Üniversiteler ile daha geniş alanlarda işbirliği yapmak istediğini ve en kısa zamanda eğitim ve araştırma konusunda ortak alanların belirlenerek anlaşmaların hayata geçirmesinin önemini vurguladı. Üniversitemizin, 2019’da Balkan Üniversiteler Birliği toplantısının Bükreş’te yapılması konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Ziyarette üniversiteler arası İkili Anlaşma Protokolü, Erasmus+ ve Mevlana Programı, ve Türkiye’deki burs imkanları hakkında görüşüldü. Toplantıda Mevlana Bursları ve eğitim hareketliliği, Trakya Üniversitesinin Balkan Politikası hakkında bilgi verildi. 
Bu içerik 11.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 602 kez okundu.