BOSNA HERSEK TUZLA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜN ZİYARETİ

Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi (University of Tuzla) Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selmira Brkic 24 Kasım 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.Toplantıya  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, T.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tammam Sipahi, T.Ü. Boşnak Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Refik Sadıkovic de katıldı.

Tuzla Üniversitesi Rektörlügü’ne iki ay önce seçilen Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic, Üniversitemizin düzenlediği 1.Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi’ne davetli olarak geldiklerini, kongreden büyük bir memnuniyet duyduklarını ve bu şekilde Üniversitemizle güzel bir başlangıç yapmış olduklarını ifade etti. “Türkiye'nin kalbimizde özel bir yeri var. Tuzla Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı bölümümüz mevcut. Ocak ayı itibariyle Üniversitemizde Türkçe kursları başlayacak ve bizler de bu kurslara katılıp Türkçe öğrenmek istiyoruz” diye ekledi. Türkiye'deki diğer üniversiteler ile 14 Mevlana programı protokolleri olduğunu, önümüzdeki hafta Tika Müdürü ve Saraybosna Türkiye Büyükelçisi ile birlikte gerçekleştirecekleri toplantıda buradaki izlenimlerini anlatacağını ifade etti. Makedonya Tetova Üniversitesi ile bağlantılarımızın güçlü olduğunu bildiklerini, şubat ayında Tetova’da yapılacak “Balkan Üniversiteler Birliği” toplantısına katılacaklarını söyledi. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tetova Üniversitesinden tıp fakültesi ögrencilerinin gruplar halinde Üniversitemize eğitime geldiklerini belirterek aynı şekilde Tuzla Üniversitesinden de öğrencilerin bu imkandan yararlanabileceğini, hemşirelik bölümü öğrencileri için istedikleri yüksek lisans eğitimini verebileceklerini ve Balkan öğrencileri için ayrı kontenjanımız olduğunu ifade etti. Üniversitemiz hakkında bilgiler veren Rektörümüz, Tıp Fakültesi Hastanemizin Trakya’daki en büyük hastane olduğunu belirterek “Hastanenin kapasitesini, bölümlerini anlatarak birlikte güzel çalışmalar yapabiliriz. Hastane imkanlarımız sizindir. Taleplerinizi karşılamaya hazırız.” dedi. Tuzla Üniversitesi Tıp Fakültesinin Bosna’daki en iyi tıp fakültesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hadzigrahic, her yıl kendilerinin de sempozyum düzenlediklerini ve gelecek yıl Trakya Üniversitesini de aralarında görmek istediklerini ifade etti.

İki üniversite arasında iş birliği protokolü imzalanarak, karşılıklı hediyeler sunuldu.

Rektör Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selmira Brkic'in Edirne’ye ilk defa geliyor oluşları sebebi ile Selimiye Camii ile Sağlık Müzesi’ni de kapsayan bir gezi programı oluşturularak şehrin tarihi ve önemli mekanları tanıtıldı.
Bu içerik 28.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 664 kez okundu.