BİZ DE VARIZ 3’E MUHTEŞEM İLGİ

Üniversitemiz Özel Eğitim Topluluğu tarafından düzenlenen engellilere yönelik farkındalık yaratmak için “Biz de Varız” etkinliğinin üçüncüsü 06 Aralık 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğe Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun,  akademisyenlerimiz, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.  

Düşünce Edebiyat ve Tiyatro Topluluğu, İnce Mizansen Animasyon, Drama ve Tiyatro Grubu, Sahne Meydan, Tiyatral Tuşe, Yaşam Sahnesi, Özel Arda Özilke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin katılımı ile gerçekleşen etkinliğe ilgi oldukça büyüktü. Tiyatro gösterisi öncesinde Üniversitemiz Özel Eğitim Topluluğu ve etkinliğe destek veren öğrenci toplulukları tarafından hazırlanan küçük bir film gösterimi yapıldı. Filmde Üniversitemiz öğrenci toplulukları engelliler için farkındalık yaratmak konusunda “biz de varız” mesajı verdi.

Dünya Engelliler Günü'nün anlam ve önemi ile ilgili olarak Üniversitemiz Özel Eğitim Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Dilber Tezel bir konuşma gerçekleştirdi. “Biz de Varız” etkinliğinin üç yıldır düzenlendiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Dilber Tezel her alanda engelli bireylere gerekli önemin verilmesini gerektiğini ifade etti.

Tiyatro gösterisi öncesinde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Engelleri kaldırmak için hepimiz bir aradayız. Biz de Üniversite olarak bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Engelsiz bir üniversite olabilmek için gerekli çalışmaların planlandığı toplantılarımızı organize ettik. İnşallah bu anlamda Türkiye’ye örnek olacak bir Üniversiteye hepinizin katkıları ile kavuşacağız. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından Özel Arda Özilke Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu.

Hayatın her alanında engellilerin karşılaştıkları sorunları anlatan etkinlik, izleyicilerden tam not aldı. Tiyatro gösterilerinde özel gereksinimli bireylerin yaşamlarından kesitler sunuldu.

Birbirinden ilginç gösteriler içerisinde görme engelliler, işitme engelliler, bedensel engelliler ve otistik bireylerin yaşantıları ele alındı. Tiyatrocularımız, başarılı performansları ile göz doldurdular.

Oyunlar boyunca ayrıca işaret dili ile işitme engelli bireyler için tercüme yapıldı. 

Bu içerik 07.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1134 kez okundu.