BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI AÇILIŞI

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Biyoteknoloji Laboratuvarı Açılışı 03 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Batı Trakya Milletvekili Hüseyin Zeybek, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Metin Aydoğdu ile dekanlar, müdürler ve akademisyenler katıldı.

Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya bölüm hakkında bilgi vererek laboratuvarın hocalarımız ve öğrencilerimizin ihtiyacına karşılık vereceğini belirtti.

Batı Trakya Milletvekili Hüseyin Zeybek, tüm sorunların eğitimle aşılacağını belirterek genç ve dinamik kadrosu ve yaptığı çalışmalarla Üniversitemizle gurur duyduğunu dile getirdi.

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, “Bugün çok mutlu bir gün. Üniversitemiz yeni bir laboratuvara daha kavuşuyor. Nobel Ödülü kazanan Türk bilim insanı Aziz Sancar’ın posterinin bulunduğu bu yerde açılış yapmak bizi mutlu ediyor. Üniversitemizin AR-GE konusunda çalışmaları artarak devam ediyor,  bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz laboratuvar sadece bize değil Balkanlara da hizmet verecek. Güçlü bir Mühendislik Fakültemiz var; Bitki Genetiği, Hayvan Genetiği, Medikal Genetiği ve Biyomühendislik alanlarında uzman kadromuz ile kısa zamanda yüksek lisans eğitimine başladık. Balkan Üniversiteleri ile iş birliklerimiz bu anlamda aratarak devam ediyor. Balkan Üniversiteleri ile iş birliklerimiz ortak yüksek lisans programları açmak üzere ilerliyor. Ayrıca Pehlivan geçtiğimiz hafta Balkanlara bir tanıtım turu düzenledi. Üniversitemiz Balkanlardaki sorunları çözmeye taliptir. Üniversitemiz Genetik Mühendisliği Bölümü Makedonya Koçani bölgesinde çeltik yetiştiriciliğine destek vermektedir" dedi. Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi. 

Bu içerik 03.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1196 kez okundu.