Toplumda fiziksel aktivite imkanlarının geliştirilmesi ve obezitenin önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen bisikletlerin dağıtım töreni 25 Mayıs 2015 tarihinde Ayşekadın Yerleşkesi Tartan Pistte gerçekleştirildi. Törene Vali Dursun Ali Şahin, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, İl Kültür ve turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Kemal Soytürk,   Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve davetliler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan törende, Üniversitemiz Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi ve aynı zamanda Trakya Üniversitesi Bisiklet topluluğu öğrencisi Alihan Genç bir konuşma gerçekleştirdi. Alihan Genç konuşmasında bisikletin kullanımının yaygınlaşmasından duydukları memnuniyeti belirterek, başta Sağlık Bakanımız olmak üzere bisiklet dağıtımında emeği geçen herkese çok teşekkür etti.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter geçekleştirdiği konuşmasında, fiziksel aktivitede bulunmak ile insan sağlığı arasındaki ilişkiye dikkat çekerek, hareketli bir yaşam tarzının birçok hastalığı önlemeye yardımcı olduğunu belirtti.

İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu gerçekleştirdiği konuşmasında, Sağlık Bakanlığı’nın obeziteyi önleme çalışmaları hakkında bilgi vererek, projeyi gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, “Ben önce bu değerli etkinlik için başta Sağlık Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemizin Bisiklet topluluğu bizden bisiklet talep ettiğinde Üniversite olarak önce bisikletler için park alanları inşa ettik şimdi de bisikletleri dağıtıyoruz. Bisiklet sağlık demektir, bisiklet coşku ve hayat demektir. Bisiklet bu anlamda en çevreci ulaşım aracıdır. Umarım yakında tamamlanacak olan altyapılar ile Edirne’de her yere bisiklet ile ulaşım mümkün olur. Sağlık Bakanlığımızın bu noktada hedefleri oldukça önemli. Bisiklet koruyucu hekimlik anlamında hem hastalıkların oluşmasını engelleyecek, hem de hastalıklar için yapılan harcamaları azaltacaktır” dedi.

Vali Dursun Ali Şahin yaptığı konuşmasında, bisiklet dağıtımı konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederek, bisikletin sağlık ve yaşam anahtarı olduğunu söyledi. Gençlere dikkatli bisiklet kullanmalarını söyleyen Vali Dursun Ali Şahin sağlığını korumak isteyen herkesi bisiklet kullanmaya davet etti.

Konuşmaların ardından, Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında kurumlar arası protokol imzalandı. Tören öğrencilerin bisikletleri ile Tartan Pistte gezmeleri ile son buldu.
 
Bu içerik 25.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 3458 kez okundu.