BİRİNCİ BASAMAK İÇİN ÇOCUK GENETİK HASTALIKLARI SEMPOZYUMU II DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Çocuk Genetik Hastalıkları Derneği’nin birlikte düzenlediği Birinci Basamak İçin Çocuk Genetik Hastalıkları Sempozyumu II 23 Mayıs 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sempozyum açılışına Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Betül Acunaş, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Tütüncüler, Çocuk Genetik Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergül Tunçbilek ve akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmalarında ilk olarak kürsüye gelen Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Betül Acunaş, sempozyumun önemine dikkat çekerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çocuk Genetik Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergül Tunçbilek, genetik faktörünün hastalıklardaki önemine değinip sempozyuma ev sahipliği yaptığı için Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’e ve sempozyumda katkıları olan herkese teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, “Bilimsel içeriği oldukça zengin olan böyle bir sempozyumun Üniversitemizde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’e ve emekleri geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne’nin sağlık alanında öncülüğünün 1488’e dayandığını, savaşlar sonrası sekteye uğrayan bu durumun Üniversitemiz ile tekrar eski kimliğine döndüğünü ifade ederek “Üniversitemiz, Balkanlardan gelen doktorlara ve öğrencilere ev sahipliği yapmasının yanı sıra Tutagem’in ciddi çalışmaları ve Türkiye’de benzeri olmayan laboratuvarları ile Edirne’yi bilim ve teknoloji şehri yaptı. Sağlık konusunda start-uplar ile gelişimimizi devam ettirmek istiyoruz. 30 yıllık kanser birikimimiz ile genetik alanında yapılacak çalışmalara da katkı sağlayacağız.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından sunulan bildirilerle devam etti.

Bu içerik 23.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1409 kez okundu.