BİR DÜŞ BAHÇESİ ADLI PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Saniye Nur Özcan, Kübra Ergün, Neriman Emir ve Özge Köse tarafından Yrd. Doç.Dr. Deniz Mertkan Gezgin’in danışmanlığında gerçekleştirilen Edirne Melahat Hulusi Detanin Çocuk Evleri sitesinde Bir Düş Bahçesi adlı proje 18 Mart 2017 tarihinde hayata geçirildi. Proje kapsamında kurum yönetimin uygun gördüğü bir oda, çocuklar için oyun odası olarak tasarlandı.

Oyun odasına antibakteriyel halı, büyük yer minderleri yerleştirilerek duvarlara ilgi çekici desenler yapıştırılarak oda daha renkli hale getirildi. Ayrıca çocuklar için uygun oyuncaklar, puzzle, boyama kitabı ve boyama kalemi gibi malzemeler ile yaş aralıkları belirlenerek uygun kıyafetler, beşik ve bebek arabası temin edildi. Kurumda çalışan personele destek amaçlı bebek odasına mama sandalyesi, emzirme yastığı ve alt değiştirme masası ve dolap teslim edildi.
Bu içerik 18 Nisan 2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 479 kez okundu.

20. YÜZYILIN SON SOYKIRIMI: SREBRENİTSA KONFERANSI VE 100 KARİKATÜRLE SREBRENİTSA SOYKIRIMI SERGİSİ

Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından Srebrenitsa Soykırımının 22. Yılı anısına düzenlenen 20. Yüzyılın Son Soykırımı: Srebrenitsa Konferansı ve 100 Karikatürle Srebrenitsa Soykırımı Sergisi 13 Temmuz 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi. Sergi açılışına ve konferansa Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büy&uum..

ENDONEZYA CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU HERRY SUDRADJAT’DAN ZİYARET

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat ve beraberindeki heyet 19 Temmuz 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyarette etti. Bilimsel ve kültürel konuların ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Endonezya 260 milyon nüfusu, dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip dost ve kardeş bir Ülke. Bizi birbirimize bağlayan tarihi bağla..