Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı TÜBİTEK (Trakya Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Topluluğu) tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen bilişim ve teknoloji alanında sektör liderlerini öğrenciler ile bir araya getirmeyi amaçlayan Bilişim Şenliği 21 Nisan 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde başladı. Etkinliğin açılış törenine Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Bilgisayar Mühendisliği bölümü Öğretim Üyeleri, akademisyenler, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Yence, ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Törende Üniversitemiz tanıtım filmi ile TÜBİTEK tanıtım filmi izlendi. Ardından geçtiğimiz gün Balkan Tanıtım Turuna çıkan ve bugün Selanik’te bulunan Aristotales Üniversitesi’nde tanıtım etkinliği gerçekleştirilen Pehlivan ElekTrak’ın toplantısına canlı yayın ile bağlandı. İnternet üzerinden gerçekleştirilen canlı yayın ile toplantı ile katılımcılar toplantıyı izleme fırsatı buldular.

Rektörümüz gerçekleştirdiği konuşmasında Bilişim Şenliği etkinliğinin gelenekselleştiğini belirterek Üniversitemizin geçtiğimiz gün Balkan Tanıtım turuna çıkan Pehlivan ElekTrak takımı ile artık teknoloji alanında da Balkanlara örnek olduğunu söyledi. Rektörümüz bilişim sektörünün geldiği noktayı değerlendirdiği konuşmasında “Bugün Aristotales Üniversitesi’nde tanıtım etkinliğinde olan ekibimize canlı olarak bağlanabiliyoruz. Bu bilişimin geldiği noktayı gösteriyor. Bilişim diğer bilim kollarının aksine çok hızlı bir şekilde büyüyen ve bilgi üreten bir alan. Biz de Üniversite olarak bu alanda köklü bölümümüz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

TÜBİTEK akademik danışmanı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Yılmaz Kılıçaslan mühendislik eğitiminde ve sektöründe bilgi üretmek kadar uygulamanın da önemli olduğu söyledi. Bu etkinlik ile öğrencilerin sektörde önemli kişi ve kurumlar ile bağlantı kurmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Etkinlik gerçekleştirilen sunumlar ile devam etti.

 

Bu içerik 21.04.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1510 kez okundu.