BİLİMSEL ÇAĞRILAR VE ETKİNLİKLER

  • TÜBİTAK- Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) Çağrısı Açıldı
 TÜBİTAK ile Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasında imzalanmış olan bilimsel ve teknolojik işbirliği protokolü çerçevesinde 2016-2018 yıllarında ortak araştırma projeleri desteklenecektir.

2523 kodlu çağrının son başvuru tarihi 15 Eylül 2015’dir.

Anılan programa ilişkin duyuruya ve proje öneri formlarına aşağıda belirtilen internet adresinden ulaşılabilmektedir:
  • TÜBİTAK- Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) Çağrısı Açıldı
TÜBİTAK ile Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) arasında 04 Mart 2014 tarihinde imzalanmış olan bilimsel ve teknolojik işbirliği protokolü çerçevesinde 2016-2018 yıllarında ortak araştırma projeleri desteklenecektir.

2544 kodlu çağrının son başvuru tarihi 08 Eylül 2015’dir.

Anılan programa ilişkin duyuruya ve proje öneri formlarına aşağıda belirtilen internet adresinden ulaşılabilmektedir:

  • KAMAG 1007 Programı Kapsamında Yeni Çağrılar Açıldı
TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının müşteri  kurum olarak yer aldığı “Starter Kültürlerin Yerli Olarak Üretilmesi” ve “Bitki Koruma Ürünlerinin (BKÜ) Geliştirilmesi ve Üretilmesi” ihtiyaç başlıklarına yönelik çağrılar için duyuru Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) tarafından 02 Haziran 2015 itibari ile yayınlanmıştır.

Çağrıya ilişkin detaylı bilgilere ve başvuru sistemine  http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Çağrı başlıklarına yönelik hazırlanacak proje önerilerinin 11 Eylül 2015 tarihine kadar sisteme kaydedilmesi gerekmektedir.
 
  • Türkiye - Danimarka EUROSTARS Çağrısı Açıldı
Türkiye ve Danimarka arasındaki işbirliğinin arttırılması ve iki ülkedeki firmaların ortak Ar-Ge çalışmalarının EUROSTARS Programı kapsamında desteklenmesi için Türkiye ve Danimarka Ortak Proje Çağrısı açılmıştır.

EUROSTARS Programı’nın amaçlarına paralel olarak ticarileşme potansiyeli yüksek ve pazara yönelik ürün ve süreçlerin geliştirilmesine yönelik, her iki ülkeden en az birer kuruluşun katılmasıyla oluşturulacak projeler, bu çağrı kapsamında EUROSTARS çerçevesinde desteklenecektir.

Türkiye - Danimarka Çağrısına başvurmak isteyen firmalarımızın proje başvurusu öncesinde TÜBİTAK EUREKA Ofisi ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Çağrı için son başvuru tarihi 17 Eylül 2015’tir.
Çağrı metni için tıklayınız.

  • ‘Güvenli, Temiz ve Etkin Enerji’ Horizon 2020 Çalışma Programı Bilgi Günü
Etkinlik Günü:
14 Eylül 2015 - 15 Eylül 2015
Etkinlik Yeri:
Brüksel, Belçika

Bu etkinlik H2020 ‘Güvenli, Temiz ve Etkin Enerji’ proje önerisi altında başvuru yapmayı planlayan kişileri hedeflemektedir.

H2020 enerji araştırmaları alanı 2016-2017 yeni Çalışma Programı 14 Eylül 2015’de sunulacak ve Çalışma Programındaki farklı çağrılara ilişkin 15 Eylül’de detaylı bilgi verilecektir.

Kayıt:
Kayıtlar Haziran’da açılacaktır.
Bu içerik 13.07.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 2186 kez okundu.