Üniversitemiz tarafından düzenlenen Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur’un konuşmacı olarak katıldığı “Bilim Felsefesi” konferansı 20 Şubat 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansa TÜSEB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Satman, TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Rektörümüz Pr. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Cem Uzun, Edirne İl Müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta Rektörümüz açılış konuşması gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur’a konferansı için teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur’un iyi bir bilim insanı olduğunu ve konferansın içerik bakımından akademik dünyamız için önem arz ettiğini ifade etti.

Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur konuşmasında akademik çalışmalarda bulunduğu anekdotları paylaştı. Prof. Dr. Keleştemur, konferansında İslam dünyasındaki gelişmelerden bahsetti ve bilimin önemini vurgulayarak modern topluma katkısından söz etti.

Medeniyetimizde temel bilimler adına çok önemli çalışmalar yapılmış olduğunu bu çalışmaların 15.yy’a kadar parlak bir şekilde devam ettiğini belirtti. 17.yy’dan sonra önemli bilim insanı yetiştiremememizin Ülkemizde batıya doğru eğilimlere sebebiyet verdiğinden bahsetti. Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur “Sanayi Devrimi’ni özellikle mühendislik ve sağlık alanında kaçırmış bir toplumuz. Bunların yanında tecrübemiz elbette var. Cumhuriyet’ten günümüze yavaş bir gelişme süreci devam etmekte.”

Konuşmasının devamında batılı bilim insanlarının zamanını çok iyi kullandıklarından söz eden Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur gençlere de zamanlarını iyi kullanmaları söyledi ve fikirlerini birbirleriyle tartışmaları gerektiğini belirtti. Bilim insanının aydın olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Keleştemur, iyi bilim insanının tecessüs sahibi olması, hayat tarzına dikkat etmesi, sürekli ve istikrarlı olması, odaklanarak çalışması, birlikte çalışma kültürünü benimsemesi ve bildiğini öğretmesi gibi hususları barındırması gerektiğini vurguladı.  Katılımcılara  Prof. Dr. Keleştemur “Bilgilerinizi aktarın. Öğrendikçe öğrenirsiniz. Çalışmaktan başka çaremiz yok.” Sözlerini aktardı. Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur’a hediyelerini takdim etti.
Bu içerik 20.02.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1372 kez okundu.