Resim

6 Nisan 2013

Trakya Üniversitesi ile Priştine Üniversitesi arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi için işbirliği anlaşması imzalandı

İşbirliği anlaşması , Kosova ziyaretini gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ile Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Gaşi tarafından, Priştine Üniversitesi Rektörlüğünde imzalandı.

İki üniversite heyetlerinin hazır bulunduğu imza töreninin ardından açıklama yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, bugünün çok önemli bir gün olduğunu ve Mevlana programı kapsamında Trakya ile Priştine Üniversiteleri arasında imzalanan işbirliği anlaşmasının, dünyada bu program açısından imzalanan ilk anlaşma olduğunu belirtti. İmzalanan anlaşma Türkiye ile Kosova arasında çok iyi olan ilişkilere yeni bir akademik boyut kazandıracak. Mevlana programı ile farklı dallarda öğrencilerin değişimi ile iki üniversite arasında olduğu gibi öğretim üyelerinin değişimi ile, iki üniversite de işbirliği alanında büyük bir ivme kazanacaktır, akademik gelişme gösterecektir. Bu, iki ülke arasındaki ilişkileri de hızlandıracaktır şeklinde konuşan Rektör Yörük, bu anlaşmanın dünyada ilk defa Kosova, dolayısıyla Priştine Üniversitesi ile yapılmasının, kendileri için ayrı bir mutluluğa vesile olduğunu kaydetti.

Türkiye'de Arnavut Dili ve Edebiyatı eğitimi veren tek üniversite olduklarını belirten Rektör Yener Yörük, Priştine Üniversitesi'nden alacakları yardımlarla ve bilimsel desteklerle Trakya Üniversitesindeki Arnavut Dili ve Edebiyatı bölümünün daha da geleceğini söyledi.

Rektör Yörük, Trakya Üniversitesinde eğitim gören 35 bin öğrenciden 1200 öğrencinin Balkanlardan gelen yabancı talebe olduğunu hatırlattı.

Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Gaşi de yaptığı açıklamada, Trakya Üniversitesi ile çok önemli bir anlaşma imzaladıklarını, bu anlaşma çerçevesinde her iki üniversite öğrencilerinin, karşılıklı olarak Priştine ile Trakya üniversitelerinde 30'ar ay kalacaklarını belirtti. Talebelerin , gerek Bachelor gerek lisans eğitim düzeyini bu üniversitelerde tamamlayacaklarını kaydeden Rektör Gaşi, Priştine Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı ile Trakya Üniversitesinde Arnavut Dili ve Edebiyatı bölümlerine sahip olan Priştine ile Trakya üniversitelerinde, dil ve filoloji dalları yanı sıra öğrencilerin matematik, tıp, mühendislik gibi dallarda da eğitim görebileceklerini söyledi.

İki üniversite öğretim üyelerinin de karşılıklı olarak birer hafta konuk profesor olarak ders vereceklerini belirten Rektör İbrahim Gaşi, bu işbirliğinin Mevlana programı sayesinde gerçeklecek olmasından dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve beraberindeki heyet, Kosova temasları çerçevesinde, Kosova üst düzey yetkilileriylede bir araya geldi .

Bu içerik 08.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 2725 kez okundu.