BALKAN ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ EDİRNE'DE KURULDU

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’ün çağrısı üzerine 31 Üniversite’nin katılımıyla  Balkan Üniversiteler Birliği ilk toplantısını 11 Eylül 2014 tarihinde Karaağaç Yerleşkesi’nde gerçekleştirdi.

Balkanlardaki 31 Üniversitenin anlaşma imzalayarak dahil olduğu 5 Üniversitenin de elektronik ortamda üye olmayı kabul ettiği 36 Üniversiteden oluşan Balkan  Üniversiteler Birliğinin ilk toplantısı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın mesajının okunmasıyla başladı. Ardından Balkan Senfoni Orkestrası katılımcılara konser  verdi. Konser katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Balkan Üniversiteler Birliğinin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen toplantıda Balkan Üniversiteler Birliğinin tüzüğü görüşüldü ve Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük oy birliğiyle 31 Aralık 2015 tarihine kadar Balkan Üniversiteler Birliğinin Başkanı seçildi. Ayrıca Birliğin kalıcı sekretaryasının Trakya Üniversitesi bünyesinde olmasına oy birliği ile karar verildi. Ioanian Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Triantafyllos Albanis onursal başkan, 2016 yılına kadar Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük şimdiki Başkan, Sofia St. Kliment Ohridski Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ivan Ilchev ise gelecek Başkan olarak Birliğin yürütme kuruluna seçildi. 

Toplantının ardından 31 Üniversite temsilcisi Balkan Üniversiteler Birliği Hatıra Ormanında her Üniversite adına dikilmiş olan ağaca kendi Üniversitesine ait plaketi yerleştirdi.

Ardından eski Senato Salonunda Üniversite temsilcileri Balkan Üniversiteler Birliği Tüzüğünü imzaladı.

Balkan Üniversiteler Birliği Gala Yemeği, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayında gerçekleştirildi. Galada Evrim Kaşıkçı bir konser verdi. Gala yemeğine Sayın Valimiz, Yunanistan Edirne Başkonsolosu, Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu ve Sırbistan İstanbul Konsolusu katıldı. Konserde Balkan Müziklerinden oluşan program katılımcıların beğenisini topladı.

 

Bu içerik 12.09.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 3191 kez okundu.