BALKAN TARIM KONGRESİ BAŞLADI

Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi, Bulgaristan Plovdiv Tarım Üniversitesi ve Yunanistan Trakya Demokritus Üniversitesi’nin destek verdiği Balkan Tarım Kongresi 08 Eylül 2014 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde başladı.

Doç. Dr. Yalçın Kaya ve Rektörümüzün açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen ilk oturumda; Türkiye adına Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, Arnavutluk adına Doç. Dr. Rigerta Sadikaj, Bulgaristan adına Prof. Dr. Atanas Atanassov, Hırvatistan adına Prof. Dr. Ivan Šimunić, Yunanistan adına Prof. Dr. Ioannis Tokatlidis, Kosova adına Dr. Emine Daci, Makedonya adına Prof. Dr. Hazir Pollozhani, Romanya adına Prof. Dr. Gheorge Valentin, Sırbistan adına Dr. Vladamir Miklic gerçekleştirdiği sunumlarda ülkelerindeki tarım hakkında bilgiler verdi.

25 ülkenin üniversitelerinden 700'den fazla akademisyenin katıldığı kongrede, Türkiye'nin yanı sıra 25 farklı ülkeden tarımsal kuruluşlarının temsilcileri ile araştırmacılar bir araya geliyor.
Bu içerik 08.09.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2472 kez okundu.