BALKAN SPOR OYUNLARI VE KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Üniversitemiz tarafından düzenlenen Balkan Üniversiteler Birliği Üniversitelerinin katılımı ile gerçekleşen Balkan Spor Oyunları ve Kültür Sanat Etkinlikleri 09 Mayıs 2016 tarihinde başladı. 8 ülkeden 15 Balkan Üniversiteler Birliği üyesi üniversitenin basketbol, masa tenisi, karate ve yüzme dallarında sporcuların yarışacağı etkinlik Balkan Kongre Merkezi önünde başladı. Burada Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu dans gösterileri gerçekleştirdi.  Ardından protokol, akademisyenler, sporcular, üniversitemiz öğrenci toplulukları ve katılımcılar kortej eşliğinde 75. Yıl Spor Salonuna doğru yürüdü. 

75. Yıl Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış etkinliğine Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ile Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Ovidius Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bobe Alexandru, dekanlarımız, akademisyenler, idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte üniversiteler ve takımları salona giriş yaptı ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta. Saraç’ın telgrafları okundu. Açılışta konuşan Rektörümüz bütün ülkeleri ve üniversiteleri teker teker selamladı. Ardından Balkan Spor Oyunları’na katılımın her yıl artmasını ve bu oyunların gelenekselleşmesini istediklerini belirten Rektörümüz 2 yıl önce kurulan Balkan Üniversiteler Birliği adına böyle bir organizasyonu yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Rektörümüz sporda kazanan olmadığını söyleyerek tüm katılımcı takım ve üniversitelerin galip olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından üniversitemiz öğrencileri bir güreş gösterisi sergiledi.

Açılış konuşması sonunda üniversitemiz öğrencileri bir güreş gösterisi sergiledi.

Ardından Balkan Spor Oyunları açılış müsabakası Üniversitemiz ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasında gerçekleştirildi. 2 gün sürecek olan etkinliğe katılan üniversiteler şu şekilde;
  1. Tetova State University - Makedonya
  2. Dzemal Bijedic University of Mostar - Bosna Hersek
  3. University of South-East Europe Lumina (Bucharest) - Romanya
  4. University of Shumen - Bulgaristan
  5. International University of Novi Pazar - Sırbistan
  6. Aristotle University of Thessaloniki - Yunanistan
  7. Sports University of Tirana - Arnavutluk
  8. Ovidius University of Constanta - Romanya
  9. Trakya University
  10. Kırklareli University
  11. Çanakkale Onsekiz Mart University
  12. İstanbul University
  13. Namık Kemal University
  14. İstanbul Teknik Üniversitesi
  15. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
Açılıştan önce 08 Mayıs 2016 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde teknik toplantı gerçekleştirildi.
Bu içerik 09.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 2139 kez okundu.