BALKAN SENFONİ ORKESTRASI’NDAN NEVRUZ KONSERİ

Üniversitemizin Nevruz Programı kapsamında Balkan Senfoni Orkestrası 19 Mart 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde konser verdi. Sanatseverlerin büyük bir ilgi gösterdiği konsere, Yunus Emre Enstitüsünün misafiri olarak Edirne'yi ve Üniversitemizi gezen 60 Azeri öğrenci ile Edirne'nin ilçelerinden gelen öğrencilerimiz  de katıldı.

Şefliğini Prof. Aminbay Sapaev’in yaptığı Balkan Senfoni Orkestrası Bizet, Shostakovich, Petkov, Yunus Emre, İsmail Dede Efendi, Katibim Türküsü, Mozart, Nevit Kodallı, Kara Karayev, Deniku eserlerine yer verdiği repertuarının finalini ise Plevne Marşı ile yaptı. İzleyicilerin dakikalarca ayakta alkışladığı konserde orkestra ekibi yoğun istek üzerine Plevne Marşını ikinci kez dinletti.

Konserin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük Prof. Ali Akbarov’a, Büyükelçi Murat Ahmet Yörük Orkestra Şefi Prof. Aminbay Sapaev’e, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’ün eşi Şule Yörük Yrd. Doç. Deniz Yavuz’a ve Büyükelçi Murat Ahmet Yörük’ün eşi Ayşegül Yörük ise Yıldıray Öztürk’e teşekkür ederek çiçek taktim ettiler.
Bu içerik 19.03.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1709 kez okundu.