BALKAN MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞUNDAN ŞAMPİYONLUK

Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu 15 - 19 Nisan 2015 tarihlerinde Balıkesir Ayvalık’ta Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlediği Üniversiteler Arası Diğer Türler Halk Dansları Yarışması’nda birinci oldu.

Artistik dalda Silivri Yöresi Halk Oyunları ile yarışan Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu aldığı 89.26 puan ile Namık Kemal Üniversitesini geçerek Karşılamalar Artistik Dal Türkiye Birincisi oldu. Genel klasmanda ise Erzurum Atatürk Üniversitesinin ardından Diğer Türler Artistik Dal grup ikincisi oldu.

Stilize dalda Edirne Yöresi Halk Oyunları ile yarışan Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu aldığı 92.77 puan ile hem karşılamalar Türkiye birincisi hem de genel klasmanda 13 üniversite arasında Diğer Türler Stilize Dal grup birincisi oldu. 04 - 09 Mayıs 2015 tarihinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yapılacak olan final yarışmalarına gitmeye hak kazandı.

Bu içerik 20.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1108 kez okundu.